Vaška tržnica – Village Market - Dorfmarkt

V Radencih na tretjo soboto le pet ponudnikov

Filip Matko, nedelja, 20. marec 2016 ob 09:36
Vaška tržnica v Radencih

Vaška tržnica v Radencih

Zavod za turizem in šport Radenci vsako drug soboto v mesecu pripravi v središču kraja Radenci, pred stavbama pošte in banke, sejmarski prostor za vaško tržnico. Ker je minulo soboto, 12. marca, bil deževen dan, so vaško tržnico (Village Market, Dorfmarkt) pripravili teden dni pozneje. Toda tokrat je bilo le pet ponudnikov.

Nekoliko je večje število ponudnikov izpod pridnih rok ljudskih ustvarjalcev zavrl zakon o obveznih blagajnah, na manjše število obiskovalcev pa je vplivala prava športna sobota. Kajti v Planico se je odpravilo veliko občank in občanov, tisti doma pa so bili »prikovani« pred televizijske zaslone, da skupaj s »slovenskimi orli« doživijo tretji uspešni dan naših šampionov.

Zatorej tudi obiska pri stojnicah petih ponudnikov ni bilo veliko. Organizator, Zavod za turizem in šport Radenci, je na svoji stojnici ponujal bučno olje, domači med pridnih čebelic je ponujalo Čebelarstvo Bogdan R & M Šratovci, izdelke pridnih rok je ponujala stojnica Vuge - Branka Janežič, kot tudi stojnica Društva upokojencev Radenci, kjer je svoje izdelke ponujala Radmila Radojević. Za tople napitke pa je ob svoji stojnici poskrbelo Mladinsko društvo Vrelec.


Več v Družabno