Vokalna skupina Leščeček pripravila 3. koncert z naslovom »Midva«

Na koncertu je bil premierno predstavljen tudi nov videospot prleške ljudske pesmi »O jaz, bogi kmet«

Prlekija-on.net, torek, 22. marec 2016 ob 20:04

Vokalna skupina Leščeček

V sklopu praznovanja 10. obletnice folklorne skupine Leščeček, so pevci vokalne skupine Leščeček v soboto, 19. marca, ob 19. uri, v dvorani kulturnega doma v Veržeju, pripravili 3. samostojni koncert z naslovom »Midva«.

Pevci vokalne skupine Leščeček so v ospredje postavili ljubezen in življenje v dvoje. Tako so gledalci skozi pesmi nastopajočih in napovedi imeli priložnost doživeti sleherno občutje ljubezni. Od začetne zaljubljenosti, metuljčkov v trebuhu, pa vse do humornih pripetljajev v zakonu, kakor tudi nesrečno ljubezen. Kaj se zgodi, ko se fant odloči pripeljati dekle domov, ko se mož odloči ponagajati ženi, ko se fant in dekle zaljubita na prvi pogled in zakaj je moral fant v vojsko, za sabo pa pustil dekle, ki ga doma čaka. Zaman…

Vse to in še več je občinstvo skozi ubrano petje vokalne Leščeček imelo priložnost slišati.

Program so popestrili tudi gostje: ljudski pevci Zarja iz Račne na Dolenjskem s pevskim repertoarjem, Marko banda iz Beltinec s pristno prekmursko ljudsko glasbo ter otroci vrtca Veržej, ki so na prisrčen način zapeli tri otroške pesmice.

Vokalna skupina Leščeček je na koncertu premierno predstavila tudi nov videospot prleške ljudske pesmi »O jaz, bogi kmet«, ki si ga lahko ogledate spodaj.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje