Nova sezona gradnje, obnove in bivanja z naravo na Pomladnem sejmu v Gornji Radgoni

Sejem bo odprt od 31. marca do 2. aprila

Branko Košti, sreda, 23. marec 2016 ob 20:07
Tiskovna konferenca Pomurskega sejma

Tiskovna konferenca Pomurskega sejma

Še dober teden nas loči od odprtja prvih sejemskih prireditev v letošnjem letu na sejmišču v Gornji Radgoni. Prihodnji četrtek bosta vrata odprla Pomladni sejem (sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti), ter mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega sloga Green. Program sejmov, številne novosti in presenečenja, so na tiskovni konferenci v torek, 22. marca, predstavili izvršna direktorica Pomurskega sejma Mateja Jaklič ter vodji sejmov Robert Fišer in Boris Erjavec.

Prvo in za obiskovalce sejmov ne nepomembno presenečenje, je brezplačen vstop na sejmišče. Za ta korak se je vodstvo sejma odločilo iz praktičnega razloga – omogočiti ogled čim širši javnosti. Seveda bo, kot že nekaj let, brezplačno tudi parkiranje.

Poleg razstav gradbene mehanizacije, gradbenih materialov, obrti in zaključnih del v gradbeništvu, okolju prijazne ogrevalne in klimatizacijske tehnike, komunalnih, vodovodnih in kanalizacijskih sistemov ter čistilnih naprav, urejanja okolice, letošnja prva sejma prinašata veliko dogodkov, namenjenih strokovni kot tudi laični javnosti.

Obiskovalcem bodo na voljo brezplačna svetovanja o nepovratnih sredstvih in ugodnih posojilih za večjo energetsko učinkovitost stanovanjskih stavb, energetska svetovanja, predavanja ter individualni nasveti gradbenih strokovnjakov Gradbenega instituta ZRMK.

Sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga Green, bo predstavljal naravne parke, elektro mobilnost, naravne materiale, 3D tiskanje in skeniranje, trajnostna oblačila, zeleno gradnjo, obnovljive vire energije, ekološko pridelavo, semena in sadike, rokodelstvo, trajnostno obrt ter socialno podjetništvo.

Srednješolci se bodo tudi letos pomerili v polaganju keramičnih ploščic, novost pa bodo državne kvalifikacije mladih kamnosekov SloveniaSkills. Zmagovalec se bo udeležil evropskega tekmovanja v poklicnih spretnostih EuroSkills 2016, decembra v Goetheborgu.

V času sejmov bosta potekali dve družbeno odgovorni akciji:
Akcija brezplačne menjave uporabnih stvari »PRINESI – ODNESI«, na katero obiskovalci prinesejo stvari, ki jih ne rabijo in jih podarijo nekomu, ki jih potrebuje, v zameno pa odnesejo stvari, ki jih prinesejo drugi.
Z akcijo »DAJ NAPREJ IN PODARI SONCE« organizator zbira donacije za invalidne otroke, donatorjem v zameno pa podari nakupovalno vrečko, kapo ali šal.

Sejem bo odprt od 31. marca do 2. aprila med 9. in 18. uro, uradna otvoritev bo v četrtek, 31. marca ob 14. uri.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo