Križev pot – postaje tvojega in mojega življenja

Mirko Rakovnik: Slikarske upodobitve Jezusa skozi čas

Filip Matko, četrtek, 24. marec 2016 ob 13:39

Literarni krožek v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, ki ga že ves čas izredno uspešno vodi upokojena profesorica slovenskega jezika Bea Baboš Logar, je v predvelikonočnem času izvedel poduhovljene urice predprazničnih dni. Ena izmed teh je bila v sredo, 23. marca popoldne, v predprostoru domske knjižnice.

Zbranim je »domski župnik« Mirko Rakovnik pripravil zelo poglobljen uvod v pogovor o času Velike noči - skrivnosti trpljenja, vstajenja in smrti pod motom »Križev pot - postaje tvojega in mojega življenja«. Ob tem je posebej presenetil z vnaprej pripravljenimi posnetki podob Jezusa, kako so ga skozi vso človeško zgodovino doslej slikarji in kiparji različno upodabljali: od mladeniča - dobrega pastirja z ovčko okrog vratu in pastirsko piščalko v roki do trpečega, prebičanega in križanega moža na križu s trnjevo krono na glavi.

Udeleženke in udeleženci sredinega popoldanskega druženja so lahko poslušali, spraševali, razmišljali, pričevali in se tako poduhovljeno pripravili na praznovanje Velike noči.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje