68-letni pešec ležal na cestišču, kjer ga je povozil 19-letni voznik osebnega vozila

Pešec je pri tem dobil tako hude poškodbe, da je na kraju poškodbam podlegel

Prlekija-on.net, sobota, 26. marec 2016 ob 12:07
Pešec je pri tem dobil tako hude poškodbe, da je na kraju poškodbam podlegel

Pešec je pri tem dobil tako hude poškodbe, da je na kraju poškodbam podlegel

V petek, 25. marca, okoli 20.20 je bil OKC PU Maribor obveščen o prometni nesreči na Ptuju, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in pešec. Na kraj so bili napoteni policisti, reševalci in gasilci.

Policisti so z ogledom in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 25.3.2016, okoli 20.15 ure 19-letni državljan Slovenije, vozil osebni avtomobil po Zagrebški cesti na Ptuju, iz smeri Mariborske ceste v smeri proti Pobrežju. Ko je pripeljal v neposredno bližino stanovanjskega objekta Zagrebška c. 30, kjer vozišče poteka v rahlem spustu zaradi poteka pod železniškim nadvozom, je na desnem smernem vozišču ležal pešec, 68-letni državljan Slovenije (kršitev 3. odstavka 83 člena ZPrCP). Voznik osebnega avtomobila je kljub sunkovitemu zaviranju, s sprednjimi kolesi prevozil pešca in ga pri tem s spodnjim delom vozila potiskal po vozišču, nakar je vozilo ustavil. 

Pri tem je pešec dobil tako hude poškodbe, da je na kraju poškodbam podlegel. V nesreči je nastala premoženjska škoda, ki znaša po nestrokovni oceni 200 evrov.

Ogleda sta se udeležila dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka.

Zadeva bo zaključena s poročilom na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.


Več v Črna kronika