Radgončani z odliko začeli pomlad

ŠNK Radgona - Serdica Kleparstvo Šinko 2:0 (1:0)

Prlekija-on.net, nedelja, 27. marec 2016 ob 09:01
ŠNK Radgona

ŠNK Radgona

Nogometaši ŠNK Radgona so si v prvi spomladanski tekmi, skupno pa v 12. krogu I. MNL Murska Sobota, na predvečer velike noči, pred domačimi navijači, priigrali pomembno zmago proti NK Serdica Kleparstvo Šinko. Tekmo so radgonski nogometaši začeli v novih črtastih modro-belih dresih, ki so prinesli srečo že v 11. minuti, ko je nevarno žogo v napad poslal Daniel Sovec, katero je prestregel gostujoči nogometaš ter jo podal nazaj proti svojemu vratarju Alešu Svetaniču. Ker pa je slednji že prej stekel iz vrat, se je žoga sama skotalila v mrežo, za vodstvo domačinov 1:0.

Radgončani so, pod vodstvom novega stratega Nenada Dolgova, tudi v nadaljevanju igrali dokaj agresivno in predvsem zavzeto, a kljub številnim poskusom novega zadetka ni bilo do pred samim koncem tekme. V 85. minuti, je dolgo žogo v protinapadu prejel "rezervist" Gregor Merdaus, ki je prišel pred gostujočega vratarja Svetaniča. In čeprav je imel na svoji levi strani tudi Denisa Kolariča, se je Merdaus odločil za samostojni zaključek kar mu je tudi uspelo. Ukanil je vratarja z Goričkega in s tem potrdil zasluženo prvo zmago na prvem pomladnem prvenstvenem spopadu.

Tekmo si je na ŠTC Trate v Gornji Radgoni ogledalo kakšnih 150 ljubiteljev nogometa, sodili pa so: Bojan Kučan (Šalovci), Darko Vereš (Murska Sobota) in Matej Kapun (Sveti Jurij ob Ščavnici). Strelca sta bila Sandi Horvat (11. - ag.), in Gregor Merdaus (85.).

V vsakem primeru je pohvalno tudi dejstvo, da so radgonski nogometaši, poleg solidne borbenosti in dobre igre, bili tudi disciplinirani, saj na tekmi niso prejeli niti enega samega kartona.

ŠNK Radgona: Miha Starovasnik, Tomaž Štrakl, Daniel Sovec, Tilen Klobasa, Jože Kaučič (od 89. Jan Klobasa), Kristjan Kolarič (od 61. Gregor Merdaus), Uroš Pörš, Niko Srt (od 73. Simon Kozar), Jernej Karba (od 58. Denis Kolarič), Borut Uhan, Blaž Lehko. Trener: Nenad Dolgov.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport