Po potrebščine za kmetijstvo v sodobno zadrugo

Obnovljena trgovina Kmetijske zadruge v Gornji Radgoni

Prlekija-on.net, nedelja, 27. marec 2016 ob 20:23
Kmetijska zadruga Radgona

Kmetijska zadruga Radgona

Na sedežu Kmetijske zadruge Radgona je potekala posebna slovesnost na kateri so svojemu namenu predali generalno prenovljeno zadružno trgovino v Gornji Radgoni, ki kmetijce in druge oskrbuje z vsem potrebnim za kmetovanje in vrtnarjenje. Za slovesnost so na skladiščenem platoju postavili šotor, pod katerim se je odvijala slovesnost, ki je bila popestrena s kulturnim programom, ki so ga pripravili mladi sosedje, učenci Glasbene šole Gornja Radgona. Slovesnosti, ki jo je vodila moderatorka Jasna Divjak, so se, ob direktorju in predsedniku KZ Radgona, Danilu Rihtariču in Jožetu Bračku, udeležili številni gostje, med njimi predsednik Zadružne zveze Slovenije Peter Vrisk, dosedanja direktorja Zadruge mag. Janko Slavič in Janez Rihtarič, župana občin Gornje Radgone Stanislav Rojko in Radencev Janez Rihtarič in drugi.

Obiskovalce prireditve in goste je pozdravil direktor KZ Radgona Danilo Rihtarič, ki je ob tem podal zgodovino razvoja zadruge skozi njen obstoj. Spregovoril je tudi o obnovi trgovine, ki je povsem spremenila notranjo podobo, v kateri bodo odslej prodajni izdelki lažje dostopni kupcem. Ob tem je pohvalil izvajalce del, ki so v dogovorjenem roku in kvalitetno opravili celotno obnovo. Želi si, da bi se kupci radi oglašali v lepi sodobno urejeni trgovini. Spregovoril je tudi o sami zadrugi, ki je nepogrešljiva za kmete, ki se povezujejo z zadrugo. Ob odprtju se je z besedo oglasil tudi predsednik Zadruge Jože Bračko, ki je pohvalil direktorja in druge, ki so poskrbeli za obnovo trgovine, ki je bila že močno zastarela. Med drugim je dejal: »Zadruga potrebuje kmete, kmetje potrebujejo zadrugo«.

O zadrugah in zadružništvu je spregovoril tudi predsednik Zadružne zveze Slovenije Peter Vrisk. Kot je dejal, sodi KZ Radgona med največje kmetijske zadruge v Sloveniji in jim je čestital ob njihovi novi pridobitvi. Pozdrav je obiskovalcem in gostom namenil tudi župan radgonske občine Stanislav Rojko, ki je pohvalil zadrugo, da s svojimi prodajalnami in drugimi dejavnostmi skrbi za potrebe kmetijstva v občini in širše v regiji.

Obnovljeno trgovino so ob prerezanju traku na vhodu v trgovino svečano odprli predsednik ZZS Peter Vrisk, direktor in predsednik zadruge Danilo Rihtarič in Jože Bračko ter radgonski kaplan Andrej Lažeta. Organizatorji odprtja so za vse udeležence prireditve pripravili pogostitev. Za kmečke dobrote pa so na stojnicah poskrbele članice Društva podeželskih žena Gornja Radgona, ki imajo veliko podpore v zadrugi.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo