Pričetek kasaške sezone na velikonočni ponedeljek

Tokrat na nobeni izmed petih preizkušenj ni slavil domači Kasaški klub Ljutomer

Prlekija-on.net, torek, 29. marec 2016 ob 09:53
Kasaške dirke na velikonočni ponedeljek

Kasaške dirke na velikonočni ponedeljek

Na sončni velikonočni ponedeljek, se je na hipodromu v Ljutomeru tradicionalno pričela nova sezona kasaških dirk. Organizatorji so pripravili pet preizkušenj, nastopilo pa je okoli 40 kasačev.

Na nobeni izmed preizkušenj tokrat ni slavil domači Kasaški klub Ljutomer, sta pa zmagi zabeležila člana ljutomerskega kluba Dušan Zorko, ki je v drugi dirki zmagal s kasačem TWIST N SHOUT (IT) (KD Krim), v peti dirki pa je s kasačem ROADY DEL SILE (IT) (KD Slovenske gorice Lenart) slavil Jože Sagaj ml. V prvi dirki sta sicer Franc Lovrenčič z LADY GA GA (KD Sl. Gorice Lenart) in Branko Seršen s PELL (KK Ljutomer) imela isti čas.

Pri prvi dirki je prišlo tudi do zapleta, saj so zmago najprej dodelili Seršenu, kar lahko vidite v spodnjem videu, naknadno pa je prišlo do sprememb. V zvezi s tem spodaj objavljamo sporočilo sodniškega zbora:
"Sodniški zbor s tekmovalnega dne 28.03.2016 v Ljutomeru sporoča, da je prišlo do nekaterih sprememb že objavljenih rezultatov. Do sprememb rezultatov je prišlo zaradi tehničnih težav  in novega načina merjenja časa. Skupaj z ekipo,  ki je snemala dogodek (zahvala za sodelovanje in korekten odnos)  smo še enkrat preverili vse iztečene čase in pravilne rezultate objavili kot uraden zapisnik na spletni strani. Sodniški zbor je mnenja, da je bolje objaviti pravilne in verodostojne rezultate, pa čeprav jih je po ugotovljenih napakah potrebno spreminjati in korigirati.   Vsem prizadetim se opravičujemo in Vas prosimo za razumevanje, še posebej udeležencev prve točke. Prepričan sem, da smo včeraj skupaj z novo snemalno ekipo našli način našega skupnega dela, da to teh težav v bodoče več ne bi prihajalo.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav,

V imenu sodniškega zbora Slavko PETOVAR
"

Spodaj so utrinki iz prve dirke, ki je bila napeta do konca, podrobne rezultate pa lahko vidite tukaj.


Več v Šport