Naše malo kmečko letovišče

(…ki ga lahko vsak poišče ! – DI Maribor)

Filip Matko, sreda, 30. marec 2016 ob 13:00
Igralska peterica Društva invalidov Maribor

Igralska peterica Društva invalidov Maribor

Dramska skupina Društva invalidov Maribor deluje uspešno že peto leto zapored, vodi pa jo Ida Piciga. Skupaj še s četverico je voditeljica gostovala v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, v torek, 29. marca dopoldne, z veseloigro »Naše malo kmečko letovišče«. Ob tem so posebej pozdravili stanovalko DOSOR-ja, Brigito Živec, ki je nekoč bila članica te igralske skupine.

V predprostoru domske knjižnice v 4. nadstropju so v 45 minutah skoraj do solz nasmejali stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, ki so spremljali dogajanje na kmetiji, kjer se je sicer običajno vsakodnevno vinjeni gospodar lotil odprtja letovišča ter postal »direktor Matija Keš« (igral ga je Marjan Schwarz). Kot delovno moč v letovišču je zaposlil kar svojo »ženo Rozinko« (igrala jo je Dragica Tkalec) ter »dekloMicko Kovačevo« (igrala jo je Zlatka Gojčič). Po skorajšnji izgubi službe v slabi banki in stresu je na letovanje prišla »fina damaJozefina« (igrala jo je Ida Piciga), za njo pa še - tudi zaradi stresa ? - »zdravnik Ivan Tehnik« (igral ga je Sead Mešanović).

V komediji v dveh dejanjih so razkrili številne vsakdanjosti (kaj se zgodi, ko zboliš za stresom; ali nam je žal zaradi skorajšnje izgube službe; kdo laže in kdo govori resnico, kam potuješ; zgode in nezgode v letovišču, ki to ni...), da je gromki aplavz ob zaključku vsekakor pomenil nagrado nastopajočim ter željo po ponovnem srečanju.


Več v Kultura in izobraževanje