Potrdili proračun ter ukinili ŠIM Ljutomer in LTO Prlekija Ljutomer

8. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

Prlekija-on.net, četrtek, 31. marec 2016 ob 08:541
8. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

8. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

V Ljutomeru je v sredo, 30. marca, potekala 8. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, kjer so med drugim potrdili proračun za leto 2016 ter odloka o ukinitvi in sklepa o likvidaciji javnih zavodov ŠIM Ljutomer in LTO Prlekija Ljutomer.

Kot je bilo za pričakovati, je na seji največ razprave bilo o ukinitvi dveh javnih zavodov, tako da so že ob sprejemu dnevnega reda nekateri svetniki želeli z dnevnega reda umakniti točki o ukinitvi javnih zavodov za šport in turizem, a so bili preglasovani. Občinski svet je z dvanajstimi glasovi potrdil oba odloka in sklepa o likvidaciji, tako da bo naloge obeh zavodov sedaj prevzel režijski obrat v okviru občinske uprave in ponudniki, ki jih bodo izbrali na javnih razpisih.

Na seji so bili prisotni tudi gasilci, ki so mnenja, da je v proračunu manj denarja, kot ga potrebujejo za delovanje in izobraževanje ter da je zato ogroženo delovanje Gasilske zveze Ljutomer. A županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba na to odgovarja, da je v proračunu zagotovljenih okoli 198 tisoč evrov, lani okoli 7 tisoč evrov manj upoštevajoč vedno manj sredstev s strani drzave.

Več pa v spodnjem videu, kjer si lahko ogledate celotno sejo, gradivo in točke seje pa najdete tukaj.


Več v Politika