Potrdili proračun ter ukinili ŠIM Ljutomer in LTO Prlekija Ljutomer

8. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

Prlekija-on.net, četrtek, 31. marec 2016 ob 08:541

8. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

V Ljutomeru je v sredo, 30. marca, potekala 8. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, kjer so med drugim potrdili proračun za leto 2016 ter odloka o ukinitvi in sklepa o likvidaciji javnih zavodov ŠIM Ljutomer in LTO Prlekija Ljutomer.

Kot je bilo za pričakovati, je na seji največ razprave bilo o ukinitvi dveh javnih zavodov, tako da so že ob sprejemu dnevnega reda nekateri svetniki želeli z dnevnega reda umakniti točki o ukinitvi javnih zavodov za šport in turizem, a so bili preglasovani. Občinski svet je z dvanajstimi glasovi potrdil oba odloka in sklepa o likvidaciji, tako da bo naloge obeh zavodov sedaj prevzel režijski obrat v okviru občinske uprave in ponudniki, ki jih bodo izbrali na javnih razpisih.

Na seji so bili prisotni tudi gasilci, ki so mnenja, da je v proračunu manj denarja, kot ga potrebujejo za delovanje in izobraževanje ter da je zato ogroženo delovanje Gasilske zveze Ljutomer. A županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba na to odgovarja, da je v proračunu zagotovljenih okoli 198 tisoč evrov, lani okoli 7 tisoč evrov manj upoštevajoč vedno manj sredstev s strani drzave.

Več pa v spodnjem videu, kjer si lahko ogledate celotno sejo, gradivo in točke seje pa najdete tukaj.

Andrej01 četrtek, 31. marec 2016 ob 22:31

Žalosten

Zmanjšati denar gasilcem je po mojem skromnem mnenju sprevrženo, ukiniti ŠIM pa bolano.

županja in 12 njenih kimavcev Dol


Po Pürgi se govori, da je na občini zaposlila že drugega člana familije šoštarić? Ali je to res? Je potekalo vse transparentno?

Upam, da to ni nagrada za članke in pisma bralcev v Večeru Slinavi

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Politika