Ljutomerski folkloristi navdušujejo

Praznični pomladni nastop v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko, petek, 1. april 2016 ob 10:48
Ljutomerski folkloristi v DOSOR-ju

Ljutomerski folkloristi v DOSOR-ju

Že 32. leto navdušujejo občinstvo plesalke in plesalci folklorne skupine, ki deluje pri Društvu upokojencev Ljutomer. Vendar tudi pojo, ne samo, da plešejo prleško-štajerske ljudske plese. Letno opravijo najmanj 15 nastopov v domačem kraju, domači pokrajini na desnem bregu reke Mure, pa tudi drugje po Sloveniji. Zadnji dan v marcu letos pa so opravili odlični nastop v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

Pod vodstvom Jureta Premuša so zaplesali štirje plesni pari, vsi skupaj pa tudi zapeli ob spremljavi diatonične harmonike Stanka Perhača ter ob basu (gudaču) njegove žene Marije Perhač. Kajti v DOSOR-ju so 31. marca dopoldne pripravili slavje za petnajsterico stanovalk in stanovalcev, ki so v tretjem letošnjem mesecu praznovali svoj rojstni dan. Med slavljenci je bila najstarejša 94-letna Jožefa Mulec, a najmlajši 49-letni Drago Fujs, torej igra števil 4 in 9. Nagovor slavljenkam in slavljencem ter izročitev darilc sta opravili delovna terapevtka Vesna Razboršek in gospodinja Stanka Fras, iz domske kuhinje pa so po tradiciji pripeljali še praznično torto za vse, ki so se zbrali v veliki domski restavraciji.

Pomladni folklorni nastop plesalk in plesalcev iz prleške prestolnice je vsekakor navdušil vse prisotne, ki so z veseljem zapeli ob znanih ljudskih napevih, nekateri pa so celo zaplesali ob poskočnih vižah, a vseeno je obveljalo: tovrstnih dopoldnevov je vse premalo !


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje