Dobrodelni kulturni večer ob materinskem dnevu

Tudi tokrat je bil izkupiček namenjen 2 družinama v stiski, del pa tudi za nabavo dvigala pri OŠ Stročja vas

Prlekija-on.net, nedelja, 3. april 2016 ob 19:50
27. kulturni dobrodelni večer

27. kulturni dobrodelni večer

Luč imamo v srcu, v očeh, v odnosih, svojem delu in prijateljih. Iščemo in najdemo jo tudi v lepotah narave. Tisto tiho upanje, ki je večno. Le poiskati ga moramo. Srčno, prepričani v dobro. Svetleča hiška. Iz katere prihaja soj luči. Od srca gre do ljudi, se vrača in množi.

Karitas Župnije Ljutomer je tudi letos organizirala dobrodelni kulturni večer ob materinskem dnevu in sicer v petek, 18. marca 2016, v Domu kulture Ljutomer. To je bil že 27. kulturni dobrodelni večer, in tudi tokrat je bil izkupiček namenjen 2 družinama v stiski, del pa tudi za nabavo dvigala pri OŠ Stročja vas.

Posebni poudarek prireditve je bil na sprejemanju otrok in odraslih, ki imajo težave v razvoju. Drugačnost je lahko tudi priložnost za bogato družinsko življenje. O tem je spregovorila osrednja gostja prireditve Nada Polajžer, žena, mama in tudi predsednica društva Sonček Ptuj-Ormož. Kot posebna glasbena gostja pa je ustvarila čudovito vzdušje - Ana Karneža iz Ptujske Gore, ki je osvojila srca ljudi v oddaji Talenti 2013, na izboru za Slovensko popevko 2014 in še kaj. Njen čudovit glas, predvsem pa njena neomajna volja in veselje, sta navdušila.

V programu je sodelovala še družina Zavec iz Gančanov, Taris Jenko iz OŠ C. Golar Ljutomer, kitariski orkester GŠ Ljutomer, otroški zbor OŠ Cezanjevci, Ansambel glasbene zvezde KD Escalade in skupina mladih iz Župnije Ljutomer.

Simbol letošnje prireditve je bila lanterna, svetleča hiška, iz katere prihaja soj luči. Od srca gre do ljudi, se vrača in množi. Želimo pričarati prijazen, svetlobe in luči poln večer.

Sodelavci Karitas so pripravili darilca za vse obiskovalke, vsi prisotni pa so se po prireditvi družili ob kozarčku in pecivu.

Bodimo luč in tudi odsev luči. Bodimo sol življenja. Dobrosrčni, takšni, ki znajo sprejeti, objeti, razumeti in se veseliti. Tudi tistih dni, v katerih dežuje. Dež je potreben da izpere prah, nam da svežine, da solze izperejo dušo. Tako postanejo lažje tudi težke preizkušnje in srečnejši smo mi sami in ljudje okrog nas.

Ker pride novi dan. Dan, ko smo lahko luč najprej sami sebi, nato še drugim. Vse kar delamo, moramo delati z namenom. Kot starši, zakonci, kristjani, državljani. Biti moramo luč ...

Marija Pušenjak


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje