Premiera baletne predstave Ariana morska princesa

Že tretje leto zapored so učenke in učenec baletnega oddelka Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer s pomočjo prizadevne mentorice Ane Germ pripravili baletno predstavo

Sara Munda, ponedeljek, 4. april 2016 ob 10:451
Baletna predstava Ariana morska princesa

Baletna predstava Ariana morska princesa

Baletna pravljica Morske princese Ariane je svojo premiero doživela v soboto, 2. aprila 2016 v Domu kulture Ljutomer.  Zgodba je oblikovana po navdihu pravljice o Mali morski deklici danskega pisatelja in pesnika Hansa Christiana Andersena.

Pravljica govori o morski princesi Ariani, ki naj bi za svoj 16. rojstni dan s pomočjo bisera modrosti postala ena od večnih morskih vil. Zadnjega izmed sedmih biserov si strastno želi tudi zlobna hobotnica Minerva. Morska princesa se znajde v nesluteni nevarnosti, ko želi rešiti svoj biser in se potoma zazre v Minervine oči. Zgodba dobi srečen epilog z Arianino oživitvijo in iskreno sestrsko ljubeznijo.

Predstavili so se nam učenec in učenke baletne pripravnice 1, 2, 3 in Baleta 3, 4, 5, 6. V vlogah morske princese Ariane, morske kraljice, zlobne hobotnice Minerve, morskih vil, morskih deklic, zlobnih meduz, morskega raka Gala, morskih konjičkov, morskih koral, morskih zvezd, rib gospic, morskih ježkov in školjk so zaplesali pod odrskimi lučmi in pravljično sceno. V glavni vlogi morske princese Ariane je nastopila Nuša Krajnčan, v vlogi morske kraljice Rebeka Kerčmar, v vlogi zlobne hobotnice Minerve pa Mia Belak. Koreografije in zgodbe ne bi bilo brez mentorice Ane Germ, kostume je oblikovala Lucija Lilić Medved, za sceno sta poskrbela Drago Ficko in Danijel Blagovič.

Ravnatelj Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, Stanislav Lašič, se je ob koncu baletne predstave učenkam in učencu iskreno zahvalil in jim čestital ob uspešnem nastopu. »Moram povedati, da se baletni oddelek še vedno širi, zato smo presrečni in zadovoljni, da smo ga pred 8 leti ustvarili«. Omenil je uspehe baletnih plesalk na različnih tekmovanjih, se zahvalil občini za sofinanciranje ter staršem in mentorici za trud ter požrtvovalnost.

Ponovitev baletne predstave bo 14. aprila 2016 ob 18.00 uri v Domu kulture Ljutomer. Ogledate si jo lahko tudi na gostovanju v Murski Soboti, 11. aprila 2016 ob 18.00 uri v Gledališču Park Murska Sobota.


Več v Kultura in izobraževanje