2. april - Dan za spremembe

Velja izpostaviti stavek, ki ga je v sklopu dogodka navedla predavateljica: »Od vsakega izmed nas je odvisno, ali bomo svet okoli nas gradili tako, da bo prijazen za vsakega izmed nas«

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. april 2016 ob 19:14
Dan za spremembe na Razkrižju

Dan za spremembe na Razkrižju

Minulo soboto so v Občini Razkrižje na pobudo Slovenske Filantropije in v sodelovanju z OŠ Razkrižje, Rejniškim društvom Slovenije in Turistično narodopisnim društvom Razkrižje, organizirali dogodek v sklopu vseslovenske akcije Dan za spremembe.

Letošnji Dan za spremembe je bil namenjen spodbujanju dobrih medsebojnih odnosov, spoštljive komunikacije in drobnih dejanj prijaznosti. Med nami je namreč vse več sovražnega govora, nestrpnosti, enostranskih pogledov in predsodkov, ki ustvarjajo ozračje napetosti in izključevanja.

V Knjižnici in čitalnici Razkrižje so organizirali pogovor s Saro Ferlin, Zoisovo štipendistko, študentko 4. letnika Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani, smer Specialna in rehabilitacijska pedagogika, ki si je v času študija pridobila znanja in praktične izkušnje za razvoj procesne, razvojne specialno-pedagoške in rehabilitacijske diagnostike. Kot prostovoljka deluje v Svetovalnem centru za otroke, mladostnike in starše, Društvu Sožitje in Društvu Sonček. S problematiko drugačnosti, se srečuje tudi v zasebnem življenju, saj se je njena družina odločila za rejništvo, da pomagajo otrokom, ki so iz različnih vzrokov odvzeti biološkim staršem.

Na dogodku z naslovom Različnost med nami - Ozaveščanje o spoštovanju in sprejemanju drugačnosti, nam je prikazala primere iz prakse ter jih podprla s spoznanji strokovnjakov. Dogodek je potekal z angažiranim sodelovanjem obiskovalcev. Namen dogodka je bil opozoriti na dejanja s katerimi se dnevno srečujemo in mnogokrat nehote napačno odreagiramo.

Ob tej priložnosti so razstavili misli o spoštovanju, ki so jih izrekle znane osebnosti, pesmi, ki so jih zapisali učenci OŠ Razkrižje ter ribice, ki so jih izdelali ter simbolizirajo slogan Dneva za spremembe, ki je letos potekal že 7. leto: Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI!

Na dogodku je zbrane pozdravil tudi župan, Stanko Ivanušič in spregovoril nekaj besed na temo letošnjega dneva za spremembe.

Velja pa izpostaviti stavek, ki ga je v sklopu dogodka navedla predavateljica: »Od vsakega izmed nas je odvisno, ali bomo svet okoli nas gradili tako, da bo prijazen za vsakega izmed nas«.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje