Sejem MEDICAL v Gornji Radgoni od 14. do 16. aprila

Država partnerica na sejmu bo Češka republika

Branko Košti, torek, 5. april 2016 ob 19:07
Komaj sta zaprla vrata Pomladni sejem in sejem Green, se na radgonskem sejmišču obeta nova sejemska prireditev. Od 14. do 16. aprila bo namreč potekal 1. Mednarodni sejem sodobne medicine MEDICAL, katerega pod pokroviteljstvom Ministrstva za zdravje, organizirata Pomurski sejem in Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinske opreme Slo-Med, katero deluje v okviru GZS Podjetniško trgovske zbornice. Vsebino novega sejma so na tiskovni konferenci v G. Radgoni v torek, 5. aprila, predstavili izvršna direktorica pomurskega sejma Mateja Jaklič, Vesna Dajčman, projektni vodja in Mojca Šimnic Šolinc, predsednica Zduženja Slo-Med.

Namen sejma je predstaviti nosilce medicinskega tehnološkega napredka na področju medicinske opreme, farmacije, alternativnih metod zdravljenja in preventive, poudarja pa tudi pomen zdrave prehrane, zdravega bivanja in zdrave aktivnosti.

V prostorih hale A in A1, bo 100 razstavljalcev iz treh držav (Češke, Avstrije in Slovenije), na 6500 m2 razstavnega prostora, predstavilo medicinsko in rehabilitacijsko opremo, medicinske naprave in pripomočke, medicinske storitve, dietetiko in zdrav življenski slog. Svojo medicinsko opremo in pripomočke bodo predstavili tudi ponudniki iz partnerske države Češke republike.

Za koristno in bogato dogajanje na sejmu bodo s spremljevalnim programom poskrbeli Ministrstvo za zdravje RS, Nacionalni institut za javno zdravje, invalidske organizacije, združenja in humanitarna društva. Vsak obiskovalec bo našel nekaj zanimivega in koristnega za izboljšanje skrbi za zdravje. Opravljali bodo tudi brezplačna merjenja sladkorja, holesterola, krvnega tlaka in svetovali o pravilnih načinih teh meritev doma. Skrb bo namenjena še najpogostejšim zdravstvenim tegobam, kot so inkontinenca in urologija nasploh, diabetesu ter oskrbi v domovih ostarelih.

Zapostavljena ne bo niti alternativna medicina; na okrogli mizi v soboto bodo predstavljene možnosti povezovanja konvencionalne in alternativne medicine pri zdravljenju različnih bolezni.

Na tiskovni konferenci je bilo izpostavljeno bogato sodelovanje Splošne bolnišnice Murska Sobota, Pomurskih lekarn, Lekarne Ljubljana, Mariborske lekarne in Srednje zdravstvene šole Murska Sobota.

Sejem bo odprt od 9. do 18. ure, vstopnina za odrasle bo 5 evrov, za mladino 3 evre, parkiranje bo brezplačno.


Več v Gospodarstvo