Društvo za osteoporozo Ljutomer pomaga pri zbiranju receptov za prleško gibanico

Kulinarična delavnica z Društvom za osteoporozo Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 8. april 2016 ob 21:53
Kulinarična delavnica z Društvom za osteoporozo Ljutomer

Kulinarična delavnica z Društvom za osteoporozo Ljutomer

V zadnjih dveh mesecih se je odvilo precej aktivnosti v zvezi s promocijo prleške gibanice in zbiranjem receptov zanjo. Pomoč pri zbiranju je ponudilo Društvo za osteoporozo Ljutomer, ki je tudi sicer zelo aktivno.

Na pomoč je priskočila ekipa Kulturnega in izobraževalnega društva KELIH, ki je uspešno izvedla že tri podobne kulinarične delavnice. V vaškem domu v Babincih se je tokrat zbralo kar 18 žensk, ki so pripravile tri prleške gibanice. Prva se je pripravila po preverjenem receptu Majde Vrbnjak in Lidije Koroša, ki sta na lanskem ocenjevanju prleške gibanice kot ekipa Kafetaric dosegli izvrstno drugo mesto. To je bila prleška gibanica, ki se je spekla v pečici. Dve sta se pripravili po starem receptu, ki se z ustnim izročilom v Babincih prenaša iz roda v rod. Seveda je posebej za to priložnost predsednica Turistično – kulturnega društva Babinci Jožica Berden prinesla dve okrogli lončeni skledi in zakurila v peči. Vse prisotne so seveda aktivno sodelovale pri pripravi prleške gibanice. Predsednica Društva za osteoporozo Ljutomer Vlasta Markovič je bila navdušena nad izvedbo kulinarične delavnice, kolegice iz Babincev pa so poskrbele še za dodatno kulinarično razvajanje.

Tamara Flegerič in Tjaša Kos iz Kulturnega in izobraževalnega društva KELIH sta fotografirali in zapisali novi recept.

Vse, ki pečete prleško gibanico, pa prijazno vabijo, da do 20.4.2016 na mail prleska.gibanica1@gmail.com pošljete vaš recept, ki bo pripomogel k določenemu poenotenju recepta za pripravo prleške gibanice. Recept naj vsebuje sestavine (katere in koliko) ter natančen postopek priprave.


Več v Kultura in izobraževanje