Samo Budna z gosti obeležil 25 let glasbenega ustvarjanja

Na odru so se mu pridružili še Vlado Kreslin, Rudi Bučar, Matevž Šalehar – Hamo, Ljutomerski oktet in Specialno godalkanje – kvartet violin

Sara Munda, nedelja, 10. april 2016 ob 18:08
Samo Budna

Samo Budna

Prleški glasbenik Samo Budna, je ob 25-letnici ustvarjanja pripravil koncert, ki se je odvijal v soboto, 9. aprila, v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru. Na odru so se mu pridružili še Vlado Kreslin, Rudi Bučar, Matevž Šalehar – Hamo, Ljutomerski oktet in Specialno godalkanje – kvartet violin. Kot predskupina so nastopili še G-Strings z Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

Na odličnem koncertu je Samo v prvem delu zapel svoje pesmi iz dveh samostojnih albumov, v drugem delu pa še starejše klasike, ki smo jih lahko poslušali v času skupine Posodi mi jürja.

Samo, ki je izjemen vokalist in violinist ter glasbenik nasploh, je že četrt stoletja prisoten na glasbenem področju, kot dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina, vsem pa je zagotovo ostal v spominu kot vodja zasedbe Posodi mi jürja. Po obdobju "Jürja" je uspešno glasbeno pot nadaljeval sam in okrog sebe zbral odlične glasbenike, s katerimi na koncertih nastopa kot Samo Budna & Band.


Več v Družabno