Ob zadnji čistilni akciji opazno padla motivacija in pripravljenost občanov

Na srečo je bilo tudi smeti manj, kot pretekla leta

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. april 2016 ob 19:52
Čistilna akcija KS Šalinci, Krištanci, Grlava

Čistilna akcija KS Šalinci, Krištanci, Grlava

Tudi letos se je naša Krajevna skupnost Šalinci, Krištanci, Grlava pridružila širši akciji čiščenja okolice. Žal je bil odziv v soboto 9. aprila 2016 bolj skromen a na srečo je bilo tudi smeti manj, kot pretekla leta. Mesta, kjer neodgovorni odmetavajo svojo nesnago pa ostajajo kar stalna: dostopni gozdovi, vodni kanali ob cestah in sploh obrobje manj prometnih cest.

Krajanka Grlave je na zbirno mesto pred krajevnim »spomenikom«, propadajočim zadružnim domom, pripeljala iz gozdička kar dve polni vreči smeti, ki so se jih je nekateri odkrižali. Sklepamo lahko, da ti darovalci odpadkov v večini niso naši krajani. Maloštevilni krajani so prečesali območje naših krajev in nabrali kar nekaj smeti, katere so komunalci kar takoj po akciji odpeljali. V akciji so sodelovali tudi otroci, ob koncu pa se nam je od nekje pridružil tudi kužek.

Moči udeležencem ni manjkalo, saj so ob poti domačini poskrbeli, da čistilci niso bili žejni in ostali brez energije. Opazili pa smo tudi podrti novi prometni znak, ki ni vzdržal naleta močnega vetra ali česa drugega, saj je bil očitno tudi zelo površinsko utrjen. Na koncu pa smo se usedli za gasilsko mizo, pojedli hrenovke ob obvezni pijači na skromni račun KS.

Janče Gartner


Več v Narava