Okronali 10. vinsko kraljico Radgonsko-Kapelskih goric

Vinogradniški ples s kronanjem 10. vinske kraljice društva vinogradnikov Radgonsko-Kapelskih goric, ki je postala Katja Hamler

Špela Borko, torek, 12. april 2016 ob 10:02
Katja Hamler

Katja Hamler

V soboto, 9. aprila, je na vinogradniškem plesu društva vinogradnikov Radgonsko-Kapelskih goric bila okronana že 10. vinska kraljica Radgonsko-Kapelskih goric. Krona dosedanje kraljice Anje Trstenjak, ki je delo opravila z odliko, sedaj pripada Katji Hamler.

Dosedanja kraljica Anja pa je svojim prijateljicam, lokalnim kraljicam iz celotne Slovenije, zraven predaje krone, pripravila pravo popotovanje in spoznavanje Radgonsko-Kapelskega območja. Kraljice, kar 14 jih je bilo, so si v soboto ogledale oljarno Kocbek. Gospod Gorazd jim je predstavil njihovo dejavnost in pripravil degustacijo njihovih olj: orehovo, bučno hladno in toplo stiskano ter mešanico bučnega in olivnega olja. Kraljice so uživale tudi v okusih suhih slanih semen, bučnega namaza, bučnih rulad s kislo smetano in v temni čokoladi s slanimi bučnimi semeni. Od tam so se odpravile na Turistično kmetijo, kjer so se najedle domače obare in buhtljev. Kasneje so obiskale Steyerja, kjer so poskušale njihova odlična vina. Kraljice so se strinjale, da je v tako prijetnem ambientu in s kozarcem vrhunskega vina, svet res lepši.

Vrhunec dneva je bil vinogradniški ples s kronanjem 10. vinske kraljice društva vinogranikov Radgonsko-Kapelskih goric na turistični kmetiji Roškar. Najprej so podelili priznanja vinogradnikom za ocenjena vina letnika 2015, potem je sledilo kronanje. V »penzijo«, kot kraljice pogovorno rečejo, je odšla Anja Trstenjak, okronali pa so Katjo Hamler.

Drugi dan so si punce pod vodstvom Samota Toša ogledale Radgonski grad in izvedele njegove skrivnosti. Dvodnevno druženje so zaklučile z lepimi občutki, saj je Anja poskrbela, da so spoznale vse prijetne kotičke tega čudovitega območja.


Več v Družabno