Odlični dosežki mladih radgonskih glasbenikov v Varaždinu in Krškem

Enja Ritonja je dosegla maksimalnih 100 točk

Prlekija-on.net, torek, 12. april 2016 ob 10:48
Enja Ritonja

Enja Ritonja

V Hrvaškem Zagorju je potekalo 2. mednarodno tekmovanje mladih glasbenikov "Varaždin Woodwind and Brass 2016", kjer so v igranju na klarinet in saksofon uspešno nastopili tudi štirje mladi glasbeniki Glasbene šole Gornja Radgona. Osvojili so dve prvi ter po eno drugo in tretje mesto. Prvi mesti sta na klarinetu osvojila prvi nagradi, izvrstna Enja Ritonja (pri klavirju: Predrag Bjelajac, mentorica Kaja Smogavec), ki je osvojila vseh 100 točk, ter Tia Lipič Stanek (pri klavirju: Barbara Markoli, mentorica Kaja Smogavec), ki je osvojila 95,17 točk. Drugo nagrado je na klarinetu osvojila Klara Kous (pri klavirju: Predrag Bjelajac, mentor Rok Volk) 93,67; tretjo nagrado pa saksofonistka Gloria Orgolič (pri Klavirju: Predrag Bjelajac, mentorica Kaja Smogavec) 88,33 točke.

Podobno kot v Varaždinu so se mladi radgonski glasbeniki odlično odrezali tudi na tekmovanju učencev kitare slovenskih glasbenih šol "Dnevi kitare – Krško 2016". Tako je Metod Horvat (mentor: Samo Ismajilovič) v svoji kategoriji osvojil zlato priznanje in prvo nagrado – 97,00 točk; Maks Korošec (mentorica: Klavdija Kovič) je osvojil zlato priznanje in tretjo nagrado – 93,00 točk; srebrno priznanje – 82,00 točk pa je osvojila Sara Kocuvan (mentorica: Marija Purnomo).

Takšni dosežki so navdušili tudi ravnatelja GŠ GR Tomaža Polaka, ki je enostavno ostal brez komentarja, le čestital je lahko mladim glasbenikom ter njihovem mentorjem in instrumentalistom.


Več v Kultura in izobraževanje