Prijateljska skupina Fortuna v Gornji Radgoni

Obiskali 1. mednarodni sejem sodobne medicine

Filip Matko, petek, 15. april 2016 ob 12:47
Skupina Fortuna v Gornji Radgoni

Skupina Fortuna v Gornji Radgoni

Prijateljska skupina Fortuna, ki deluje v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je organizirala obisk prvega mednarodnega sejma sodobne medicine v Gornji Radgoni. Sejem so obiskali že kar prvi dan odprtja, 14. aprila dopoldne.

Marija, Smiljan, Jože in Lipe so se udeležili brezplačnih meritev (krvni tlak, sladkor v krvi, holesterol, visceralna maščoba, ultrazvočna meritev mineralne kostne gostote, merjenje gleženjskega indeksa - pretočnost arterijskega ožilja na nogah...), brezplačnih svetovanj (o sladkorni bolezni, inkontinenci, povišanem krvnem tlaku, stomi, slabovidnosti, naglušnosti, kroničnih ranah in še čem...), se spoznali s pacientovimi pravicami ter številnimi sodobnimi medicinskimi pripomočki in storitvami za odkrivanje in zdravljenje bolezni, kot tudi z uspešnimi preventivnimi programi za odrasle (Svit, Dora, Zora, PPKNB, Uživajmo v zdravju, Zdravi na kvadrat) ter alternativnimi oblikami zdravljenj: naturopatija, holistična iridologija in homeopatija.

Jožetu je posebej »šla na roko« Merela d.d. (prodaja in servis invalidskih pripomočkov) iz Ljubljane oziroma njen lastnik Janez Merela, kajti sejemske prostore in stojnice si je lahko ogledal z povsem novega promocijskega invalidskega vozička.

Seveda pa so »Fortunovci« obiskali tudi posebno stojnico DOSOR-ja na sejmu, kjer se je lahko dobilo vse informacije o samem domu za starejše v Radencih, njegovih zdravstvenih in rehabilitacijskih storitvah na domu v okviru projekta »NAZDRAVJE«, na sejmiščnem prostoru pa so prisluhnili še predavanju DOSOR-jevke Simone Domjan, ki je predstavila izvajanje naturopatskega zdravljenja med stanovalci in zaposlenimi v tem domu v okviru projekta »Krepitev zdravja z naturopatijo«.


Več v Kultura in izobraževanje