Kar 47 predavanj s 1773 poslušalci

Vsestranska aktivnost Društva za zaščito živali Pomurja

Filip Matko, sobota, 16. april 2016 ob 22:39
Dobrodelna joga za pozabljene živali

Dobrodelna joga za pozabljene živali

Društvo za zaščito živali Pomurja je v letu 2015 izvedlo kar  47 predavanj o pravilni skrbi za živali, ki jih je poslušalo 1773 otrok in tudi veliko odraslih, vsakodnevno pa so poskrbeli še za nahranitev 150 prostoživečih mačk. Poleg tega so pomagali pri sterilizaciji in kastraciji 705 mačk in 88 psov tistim lastnikom, ki tega stroška sami niso zmogli, a z akcijo sterilizacije in kastracije še dodatno za 1037 mačk in 272 psov.

Da lahko v Društvu za zaščito živali Pomurja pomagajo omogočiti lepše življenje živalim, ki si to same ne morejo, je seveda potrebnih tudi precej finančnih sredstev. Zatorej vse zainteresirane vabijo, da se odločijo 0,5 % dohodnine nakazati Društvu za zaščito živali Pomurja (davčna številka upravičenca: 19446993), lahko pa finančna sredstva prispevajo tudi drugače.

Tako so v DOSOR-ju, Domu za starejše občane Radenci, pripravili »Dobrodelno jogo za pozabljene živali«. Ljubiteljice in ljubitelji joge so se zbrali v DOSOR-jevi telovadnici v petek, 15. aprila zvečer, lahko zapišemo, da jih je bilo kar za tri desetine. Vadbo joge so v Društvu za zaščito živali Pomurja pripravili v sodelovanju z »Joga vita – gibanje življenju«, vstopnina na vadbo pa je bil denarni prostovoljni prispevek, ki bo v celoti namenjen pomoči pozabljenim živalim. Po vadbi joge so organizatorji vse udeleženke in  udeležence pogostili s smutiji iz divjih rastlin, ki so jih nabrali na obrežju reke Mure.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje