Pevke in pevci MePZ Štefana Kovača navdušili s srčnim koncertom

MePZ Štefana Kovača je tudi letošnjo pomlad zaznamoval s svojim 49. letnim koncertom

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. april 2016 ob 08:40
MePZ Štefana Kovača

MePZ Štefana Kovača

Tudi letošnjo pomlad je MePZ Štefana Kovača zaznamoval s svojim 49. letnim koncertom, ki je bil v petek, 15. aprila, v Gledališču Park v Murski Soboti. Rdeča nit koncerta je bila SRČNOST, saj pevke in pevce že pol stoletja povezuje ljubezen do lepega in ubranega petja, prijateljstva in dobre volje, ki je odlika srčnih ljudi.

Poslušalce in goste so v polni dvorani Gledališča Park navdušili z domačimi in tujimi srčnimi melodijami, ki opevajo lepoto narave, ljubezen in srčnost ljudi, ljudsko izročilo in upanje ter zaupanje v dobro, v sožitje, v pravičnost, mir in razumevanje med ljudmi vsega sveta.

Zbor vodi Tomi Bušinoski, k sodelovanju pa so povabili mlade glasbenike in soliste iz Gimnazije Murska Sobota, Ana Šipliča in Žigo Mekiš Recka ter Tjašo Cigut in Olgo Kous iz Glasbene šole Murska Sobota.

Drugo leto MePZ Štefana Kovača praznuje častitljivih 50 let glasbenega udejstvovanja, zato se napoveduje veliko zanimivih glasbenih dogodkov v sodelovanju z domačimi in tujimi gosti v Pomurju in tudi širše po Sloveniji in tujini.


Več v Kultura in izobraževanje