V Gasilski zvezi Gornja Radgona se izvajajo letni pregledi prostovoljnih društev

Letni pregledi prostovoljnih gasilskih društev so namenjeni za izboljšanje kakovosti dela operative in društva

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. april 2016 ob 10:08
Letni pregledi v GZ Gornja Radgona

Letni pregledi v GZ Gornja Radgona

Na podlagi Programa dela Gasilske zveze Gornja Radgona za leto 2016 programov varstva pred požarom občine Apače in Gornja Radgona za leto 2016 in sklepom poveljstva Gasilske zveze Gornja Radgona se v mesecu aprilu izvajajo letni pregledi prostovoljnih društev – preverjanje operativne pripravljenosti gasilskih enot v gasilski zvezi Gornja Radgona.

Sodniška komisija za izvedbo letnega pregleda je med 16. in 17. aprilom pregledala po 16 prostovoljnih društvih gasilske zveze Gornja Radgona, stanje gasilske opreme, orodišča, operativnega gasilskega načrta, dokumentacijo društva, poročilo o intervencijah, stanje na požarnem rajonu, urejenost doma in okolice, ter pripravljenost posameznih gasilskih enot ter članov v društvu. Praktično znanje so pred sodniško komisijo pionirji in pionirke od 7 do 11 let z vajo z vedrovko, ter štafeto s prenosom vode, mladinci in mladinke od 12 do 16 let z vajo s hidrantom, ter vajo razvrščanja, člani in članice »A« in »B« izvedba vaje z motorno brizgalno, ter vajo razvrščanja, starejše gasilke starost vsake tekmovalke najmanj 48 let, ter starejši gasilci, starost vsakega gasilca najmanj 58 let, pa so izvedli vajo s hidrantom in vajo raznoterosti.

Za pripravljenost in za morebitno samo intervencijo, ter pomoč ljudem v stiski so na letnem pregledu pokazali, tudi člani operativega Prostovoljnega gasilskega društva Orehovci, kjer je tudi bil zabeležen ta prispevek. Gasilci svoje znanje dograjujejo z izkušnjami in vajami, predvsem pa so ti pregledi namenjeni, da se opozori na morebitne napake in pomanjkljivosti, ter da se sprotno dograjuje in izboljšuje kakovost dela na področju reševanja, varovanja ljudi, živali, okolja in premoženja.

Marjan Slavič


Več v Kultura in izobraževanje