Jubilejna tridesetletnica zbora Maranata

Odlični koncert ob tokratnem prazniku Občine Rogašovci

Filip Matko, torek, 19. april 2016 ob 10:18
Koncert ob prazniku Občine Rogašovci

Koncert ob prazniku Občine Rogašovci

V veliki športni dvorani Osnovne šole Sveti Jurij v Občini Rogašovci na Goričkem v Prekmurju je mešani pevski zbor Maranata, zbor Binkoštne cerkve Nuskova, pripravil samostojni koncert ob 30-letnici svojega obstoja. Zgodilo se je to v nedeljo, 17. aprila popoldne, v čast domače Občine Rogašovci, ki vsako leto praznuje 24. aprila (na dan svetega Jurija) svoj občinski praznik.

Mešani pevski zbor po strokovni plati kot zborovodkinja vodi Nada Kisilak Vouri, zbor pa je na nedeljskem koncertu spremljala glasbena skupina v sestavi: David Kisilak (klavir), Simon Kuzmič (bobni), Damir Sijanta (bas kitara), Jonatan Vouri (klarinet), Jakob Vouri (pozavna), Tilen Skledar (violina), Doris Grajner (violina) in Ema Kuzmič (violina). Številno občinstvo je lahko poslušalo 14 pesmi z nabožno vsebino in to v prekmurščini, slovenskem in angleškem jeziku. Kot pevke in pevci solisti so se ob zboru predstavili: Danijela Hajdinjak, Gregor Vouri, Franc Vouri, Emma Kuzmič, Tamara Sijanta, Jonatan Vouri, Tilen Skledar, Eva Časar in Ana Kristina Matkovič.

Pozdrav vsem obiskovalkam in obiskovalcem prireditve je namenil pastor Binkoštne cerkve Nuskova Franc Vouri, kulturni program je povezoval Samuel Kuzmič, slavnostni nagovor je imel mag. Franc Kuzmič, a župan Občine Rogašovci, Edvard Mihalič, je izročil šopek cvetja zborovodkinji Nadi Kisilak Vouri, pastorju Francu Vouriju pa posebno priznanje občine.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje