Ob občinskem prazniku novo krožišče

Naložba v krožišče v Križevcih je bila vredna 830 tisoč evrov, občina je prispevala 188 tisoč evrov

Prlekija-on.net, sreda, 16. september 2009 ob 07:20
Novo krožišče v Križevcih

Novo krožišče v Križevcih

Z osrednjo slovesnostjo v domu kulture in otvoritvijo krožišča so v občini Križevci pri Ljutomeru sklenili številne prireditve, ki so sovpadale z enajstim praznikom občine. Kot je povedal župan Branko Belec, so se v minulem obdobju v občini zgodili pomembni premiki, saj so uresničili številne zastavljene cilje in obetavne projekte na mnogih področjih.
Po njegovi oceni pomeni izgradnja krožišča v Križevcih za občino v tem letu največjo pridobitev. "Gre za zelo pomembno investicijo, ki ima velik pomen pri zagotavljanju varnosti v prometu, saj omogoča lažji pretok ne le motornim vozilom, pač pa tudi kolesarjem in pešcem. Bistveno pa je spremenjen tudi videz kraja," je na slovesni otvoritvi krožišča dejal Branko Belec. Gradnja se je pričela jeseni lani, s predvidenim datumom zaključka 30. oktobrom letos. Izvajalec naložbe, gradbeno podjetje Pomgrad, pa je z deli pohitel, zlasti zaradi izražene želje župana, da bi krožišče odprli v času občinskega praznika. Pogodbena vrednost znaša 830.000 evrov, delež občinskega proračuna, ki je finančno sodeloval s komunalno infrastrukturo - izgradnjo pločnika in kolesarske steze ter ureditev javne razsvetljave in meteorne kanalizacije - pa je 188.000 evrov.

Sicer pa so v občini v tem letu zaključili obnovo vaško-gasilskih domov, kar so sofinancirali iz državnega proračuna in evropskega sklada. Zaključenih je tudi nekaj naložb na področju kanalizacijskega omrežja (Lukavci, Bučečovci, Stara Nova vas), ki jih je finančno podprl Evropski sklad za regionalni razvoj.

Po besedah župana Branka Belca je v prihodnosti odprtih še nekaj projektov. Predvidena je obnova občinske zgradbe, rekonstruirana bo cesta Bučečovci-Zasadi, najpomembnejši del na področju cestne infrastrukture pa bo obnova regionalne ceste Križevci-Sv. Jurij ob Ščavnici. Izgradnja se bo pričela najpozneje v začetku leta 2011, in sicer etapno po prioritetah glede na stanje posameznih cestnih odsekov. Pločnike in kolesarske steze bodo urejali istočasno z gradnjo ceste. Obnovitvena dela so potrebna tudi na lokalni cesti Lukavci-Noršinci, v tem letu pa pričakujejo še spremembo prostorskega načrta občine Križevci v drugi fazi, pripravljeno v skladu z vsemi standardi in usklajeno med različnimi ministrstvi.


Več v Gospodarstvo