21. Slovenske dneve knjige 2016 v Ormožu začeli praznovati s pravljičnimi uricami na Kerenčičevem trgu

Mladinski center Ormož in knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož sta pripravila zanimivo dogajanje, s katerim bodo počastili praznovanje 21. Slovenske dneve knjige 2016

Špela Borko, sreda, 20. april 2016 ob 19:33
Pravljične urice na Kerenčičevem trgu

Pravljične urice na Kerenčičevem trgu

Danes so 21. Slovenske dneve knjige začeli praznovati tudi v Ormožu. Mladinski center Ormož, ki je enota Ljudske univerze Ormož in knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož, sta od srede 20. 4. 2016 do petka 22. 4. 2016 pripravila zanimivo dogajanje, s katerim bodo počastili praznovanje 21. Slovenske dneve knjige 2016.

Danes so v organizaciji Mladinskega centra Ormož od 9. do 11. ure na Kerenčičevem trgu potekale pravljične urice, ki jih je vodila Marijanca Korotaj. Na trgu so postavili tudi prav poseben stol, ki služi izmenjavi knjig. Od klasičnih stojnic za izmenjavo knjig, so si umislili inovativen stol iz palet, s prostori za knjige. Vsak si lahko iz stola vzame eno knjigo, v zameno za tisto, ki jo sam prinese. Prijetni sončni žarki, lepo urejen kotiček za otroke, vabljiv stol in knjige so privabljali poglede mimoidočih, samih pravljičnih uric pa so se danes udeležili otroci iz vrtca Ormož.

Pravljične urice bodo na Kerenčičevem trgu potekale tudi jutri in v petek od 9. do 11. ure. Organizatorji sporočajo, da se bodo pravljične urice v primeru slabega vremena preselile v prostore Mladinskega centra Ormož.

Mladinski center Ormož in knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož, vabijo tudi na druge prireditve, ki se bodo zvrstile v teh dneh.


Več v Kultura in izobraževanje