Častni občan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici je postal Franc Lančič

Občina Sv. Jurij praznuje 22. občinski praznik

Branko Košti, nedelja, 24. april 2016 ob 11:37
22. občinski praznik Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

22. občinski praznik Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

Osrednja slovesna prireditev ob 22. občinskem prazniku Občine Sveti Jurij ob Ščavnici, se je odvila v petek, 22. aprila v Kocbekovi dvorani KUS.

Tradicionalni uvod v proslavo so izvedle pevke ljudskih pesmi Sv. Jurij z odpeto Jürjovško himno, za njimi je občane in goste, župane in županjo sosednjih občin, predstavnike UE Gornja Radgona, letošnje nagrajence, člane občinskega sveta ter predstavnike društvenega življenja Občine, pozdravil župan Miroslav Petrovič. V nagovoru je izpostavil uspehe v preteklem letu ter opozoril na mačehovski odnos države do lokalnih skupnosti.

Slavnostni govornik je bil poslanec DZ Republike Slovenije Franc Breznik, kateri je občane in goste spomnil na čas osamosvajanja Slovenije ter vlil nekaj poguma in spodbude, saj  kljub vsem težavam, življenjski standard državljanov še nikoli ni bil višji, kot je danes.

Župan Miroslav Petrovič in podžupan Ivan Fras, sta zaslužnim občanov podelila priznanja letošnjim nagrajencem Občine Sv. Jurij.
  • Zlato plaketo Občine Sv. Jurij sta prejela Franc Smolko za dosežke na športnem področju in Feliks Kocuvan za    dolgoletno delo na področju gasilstva in skrbi za spominsko zbirko generala Rudolfa Maistra
  • Grb Občine Sv. Jurij ob Ščavnici je prejelo PGD Sv. Jurij ob Ščavnici ob 130-letnici delovanja
  • Častni občan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici je postal Franc Lančič iz Jamne, prvi predsednik Občinskega sveta Občine Sv. Jurij, velik ljudski umetnik, komedijant, pesnik in igralec
Za prijetno glasbeno popestritev slovesnosti je skrbel Kitarski orkester GŠ Gornja Radgona z odličnimi mladimi pevskimi solisti.

Govor župana Miroslava Petroviča in poslanca Franca Breznika si lahko ogledate v videu.


Več v Kultura in izobraževanje