V Društvu vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer podelili medalje in priznanja

Svečana podelitev medalj in priznanj 22. ocenjevanja vin v Ljutomeru

Prlekija-on.net, torek, 26. april 2016 ob 15:21
Z največ točkami je bil ocenjen renski rizling iz sušenega grozdja Vinoreje Kaučič iz Gresovščaka

Z največ točkami je bil ocenjen renski rizling iz sušenega grozdja Vinoreje Kaučič iz Gresovščaka

V Galeriji Ante Trstenjaka v Domu kulture Ljutomer, je Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer v sodelovanju s Klubom vinskih kraljic Ljutomer - Martina, v ponedeljek, 25. aprila, pripravilo svečano podelitev medalj in priznanj 22. ocenjevanja vin v Ljutomeru.

Na 22. ocenjevanju vin, 1. aprila v Mestni hiši v Ljutomeru, je strokovna komisija v sestavi Cvetka Sakelšek, mag. Slavko Žalar, Barbika Žunič, Mihael Kuhar in povabljen enolog Ernest Novak, ocenila 113 vzorcev vina po mednarodni lestvici do dvajset pozitivnih točk.

Za vino zvrst je največ točk prejel vinogradnik Roman Košar iz Ljutomera, za šipon Miroslav Vaupotič iz Radomerščaka, za laški rizling in sauvignon Zdravko Marič iz Zg. Kamenščaka, za zeleni silvanec Franc Kolbl s Cvena, za beli pinot Vinogradništvo Sodec s Koprive, za chardonnay, renski rizling in muškat otonel Miran Plemenič s Koga, za sivi pinot Vinogradništvo Lesjak - Smej Urška iz Vuzmetincev, za traminec Vinogradništvo Krampač Štefan s Koprive, za rumeni muškat Vinogradništvo Pivičan Kosi iz Drakovcev, za modri pinot Vinogradništvo Lipovec iz Radomerščaka, za modro frankinjo Suzana Kolbl s Cvena, za peneče vino Turistična kmetija Frank-Ozmec iz Slamnjaka, za chardonnay - pozna trgatev Emil Trop iz Lahoncev, za rumeni muškat - izbor Vinogradništvo PRA-VINO, Čurin-Prapotnik s Koga, z največ točkami - 19,43 pa je bil ocenjen renski rizling iz sušenega grozdja Vinoreje Kaučič iz Gresovščaka. Vse rezultate ocen lahko pregledate v tabeli.

V uvodu sta vse zbrane pozdravili Vinska kraljica Ljutomera Martina XVIII, Tadeja Heric in predsednica komisije Cvetka Sakelšek, ki je skupaj s predsednikom Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer, Stanislavom Kaučičem podelila medalje in priznanja vsem vinarjem.

V kulturnem programu je nastopil Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer, ki ga vodi Simona Pirc Katalinič, na vokalu se jim je pridružila še Marinka Prelog, program pa je povezovala Mira Rebernik Žižek.

Po podelitvi je sledilo družabno srečanje s pokušino nagrajenih vin.