Pri Vrtnarstvu Alt pripravili dan zelenjavnih sadik in popustov

Podrobneje so predstavili bazilike in melonasto hruško

Prlekija-on.net, četrtek, 28. april 2016 ob 14:45
Anki sta se poleg številnih obiskovalcev, pridružili tudi Metka in Tina iz oddaje Vrtičkanje

Anki sta se poleg številnih obiskovalcev, pridružili tudi Metka in Tina iz oddaje Vrtičkanje

Pri Vrtnarstvu Alt v Pristavi, so v sredo, 27. aprila, pripravili dan zelenjavnih sadik in popustov, kjer sta se Antonu in Anki Alt pridružili Metka in Tina iz oddaje Vrtičkanje, ki sta vsem podrobneje predstavili bazilike, katerih bogato izbiro nudijo v Vrtnarstvu Alt, saj letos ponujajo 8 sort različnih bazilik.

Druga rastlina, ki sta jo podrobneje predstavili pa je bila melonasta hruška. To je rastlina, ki je lani navdušila tudi Altove, zato so si nabrali izkušnje v pridelavi, tako da tudi sami svojim kupcem lahko ponudijo koristne nasvete za pridelavo.

Metka in Tina sta si nabrali tudi številne sadike, ki bodo rasle na njunem vrtu, pridelke pa bomo spet lahko videli v novih oddajah Vrtičkanje. Kot sta nam ob tem še povedala Anton in Anka, so na to ponosni, saj si Metka in Tina že drugo leto izbirata sadike iz njihove vrtnarije.

Odzivi obiskovalcev jim dajejo nove vzpodbude, tako da že v soboto, 7. maja, pri Vrtnarstvu Alt pripravljajo še en dan odprtih vrat in seveda tudi popustov. Takrat bo tema vse bolj popularen sladki krompir in ostale bolj redke rastline (mehiške kumare, afriške kumare, vietnamske buče, perujske kumare, volčje jabolko, volčja češnja in še mnoge druge). Anka, ki jo v teh dneh še vedno lahko spremljate v šovu MasterChef Slovenije, pa si bo ob tem vzela tudi čas za kuhanje, tako da boste krompir lahko tudi poiskusili.


Več v Kultura in izobraževanje