V križevski cerkvi Svetega Križa so gasilci počastili Svetega Florjana

Gasilskega shoda se je udeležilo 120 gasilcev iz 12 gasilskih društev

Jože Žerdin, torek, 3. maj 2016 ob 22:31
Florjanov shod v Križevcih

Florjanov shod v Križevcih

Gasilska zveza Križevci pri Ljutomeru je v sodelovanju z župnijo Križevci pri Ljutomeru v nedeljo, 1. maja na praznik dela, organizirala Florjanovo nedeljo z darovano sveto mašo v župnijski cerkvi sv. Križa v Križevcih, na kateri so se gasilci spomnili na svojega zavetnika svetega Florjana.

Pri sveti maši se je zbralo 120 gasilcev iz 12 gasilskih društev s prapori, kar je dalo težo in pomen Florjanove nedelje v Križevcih. Tako obliko Florjanove nedelje druženje gasilcev z občani je postalo tradicionalno. Mašo je daroval domači župnik Štefan Vinkovič, ki se je gasilcem zahvalil za vse kar dobrega in humanega naredijo na požarno preventivnem področju v župniji Križevci. Mašo so obogatili gasilci z branjem beril in s prošnjami.

Po sveti maši so se vsi skupaj zbrali na župnijskem dvorišču, kjer so jih nagovorili predsednik Gasilske zveze Križevci Drago Rakuša, poveljnik zveze in hkrati podpredsednik Gasilske zveze Slovenije Milan Antolin in župan občine Križevci mag. Branko Belec, ki so se jim prav tako zahvalili za prostovoljno opravljanje gasilske dejavnosti. Florjanovo nedeljo pa so z glasbo na prostem popestrili godbeniki iz občine Križevci. Po sveti maši so se vsi skupaj zbrali v župnijskih prostorih na druženju in pogostitvi.


Več v Kultura in izobraževanje