Anka se je poslovila od MasterChefa, že jutri pa bo kuhala za vas

Ob odhodu je povedala tudi, da ji je najbolj odleglo, da ji ne bo treba več prenašati zlobnih in arogantnih sotekmovalcev

Prlekija-on.net, petek, 6. maj 2016 ob 10:01
Anka Alt

Anka Alt

Anka Alt iz Pristave, se je v 16. oddaji MasterChef Slovenija poslovila od nadaljnjega tekmovanja in boja za 50.000 evrov. Za Anko je bila usodna priprava znane slovenske jedi - idrijskih žlikrofov.

Tekmovalci so namreč v prvem delu izločitvenega testa morali pripraviti deset popolnih žlikrofov, Anko pa je za las prehitel Tomaž, tako da se je skupaj z Jeleno znašla še v drugem delu izločitvenega testa, kjer sta morali pripraviti zajčji ragu. Anki tokrat ni uspelo in se je v 16. oddaji morala posloviti, prišla pa je med osem kuharjev, med katerimi je tudi veliko takšnih, ki imajo večletne izkušnje s kuhanjem v profesionalnih kuhinjah.

''V življenju so vedno vzponi in padci. Tudi tako je bilo zame v Masterchefu,'' je ob odhodu za okusno.je povedala 49-letna ljubiteljica zelenjave in začimb in med drugim dodala še, da je ob tem občutila popolno srečo ter se je veselila, da gre domov v Prlekijo, nazaj med rože in domače.

Povedala je tudi, da ji je najbolj odleglo, da ji ne bo treba več prenašati zlobnih in arogantnih sotekmovalcev. "Težko je, ko ostaneš sam proti sedmim, kot je to bilo očitno zadnji teden. Hvaležna sem, da sem bila del Masterchefa, saj sem spoznala številne čudovite ljudi, ki ga ustvarjajo. Hvala vsem," je še dejala ob odhodu.

Anko pa lahko v "akciji" vidite že jutri, v soboto, 7. maja, ko v Pristavi pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo tema vse bolj popularen sladki krompir in ostale bolj redke rastline (mehiške kumare, afriške kumare, vietnamske buče, perujske kumare, volčje jabolko, volčja češnja in še mnoge druge). Anka si bo ob tem vzela tudi čas za kuhanje, tako da boste krompir lahko tudi poiskusili.

Vrtnarstvo Alt


Več v Družabno