Osmič DOSOR-jevi dnevi likovnega ustvarjanja

Trinajstica njih bo »vihtela čopiče« na tridnevni koloniji

Filip Matko Ficko, sobota, 7. maj 2016 ob 08:48
Pogovor v kavarnici Traminček

Pogovor v kavarnici Traminček

V Radencih je trinajst likovnih umetnic in umetnikov od 6. maja, pa do nedelje, 8. maja, zavzelo inovativne kotičke DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, kakor tudi njegovo bližnjo in daljno okolico, da ustvari likovna dela, ki jim je za spodbudo poustvarjanje pesniškega dela Kajetana Koviča ob zbirki pesmi »Vetrnice«.

Umetniški in strokovni vodja letošnje DOSOR-jeve mednarodne likovne kolonije je priznani kritik in recenzent Mario Berdič, na koloniji pa bodo »vihteli čopiče«: Igor Banfi, Helmut Blažej, Bodgan Čobal, Matjaž Duh, Robert Jurak, Tatjana Mijatović, Dražen Pavlovič, Vinko Prislan, Niko Ribič, Jerneja Smolnikar, Vida Slivniker Balantič, Viktor Šest in Janez Štros. Zbrane umetnice in umetnike sta pozdravila direktorica DOSOR-ja Mateja Hauser in župan Občine Radenci Janez Rihtarič.

Dogajanje letošnje, že osme mednarodne likovne kolonije, se je pričelo s srečanjem ob kavi ob 9.30 v DOSOR-jevi kavarnici »Traminček«, za tem pa je upokojena profesorica slovenskega jezika Bea Baboš Logar izvedla literarni dopoldan, ki je bil za uvod ter navdih za letošnje ustvarjanje na temo pesmi Kajetana Koviča. Preostali del dneva, kot tudi jutri in v nedeljo, sledi ustvarjanje likovnikov po kotičkih DOSOR-ja ter druženje s stanovalci.

Pa tudi stanovalke in stanovalci DOSOR-ja bodo imeli priložnost ustvarjati na temo »Vetrnice« in sicer pod mentorstvom Danice Štrucelj. V nedeljo se bo odvil zaključek ustvarjanja ter predaja likovnih del. Vsa novoustvarjena likovna dela 8. mednarodne DOSOR-jeve likovne kolonije bodo slavnostno predstavljena na odprtju razstave v nedeljo, 8. maja ob 17. uri v razstaviščni avli Zdravilišča Radenci.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje