Dan Evrope v ormoški grajski pristavi

Ormoško grajsko pristavo so zapolnile stojnice, za katerimi so učenci iz različnih šol predstavljali posamezne države Evropske unije

Špela Borko, ponedeljek, 9. maj 2016 ob 22:49
Dan Evrope v Ormožu

Dan Evrope v Ormožu

9. maj – Dan Evrope so praznovali tudi v Ormožu v grajski pristavi. Občina Ormož, občina Središče ob Dravi in občina Sveti Tomaž, so se s svojimi osnovnimi šolami združile in pripravile bogato dogajanje od dnevu Evrope. Ormoško grajsko pristavo so zapolnile stojnice, za katerimi so učenci iz različnih šol predstavljali posamezne države Evropske unije. Po celotni grajski pristavi so bile izobešene različne zastave, učenci so imeli porisane obraze z zastavami, stojnice pa so krasili različni motivi iz držav, katero je stojnica predstavljala. Zraven osnovnih šol sta svoji stojnici imeli tudi Gimnazija Ormož in Osnovna šola Stanka Vraza Ormož.

Pripravili so bogat kulturni program, katerega so začeli s slovensko himno in nadaljevali s slavnostnim nagovorom ravnateljice osnovne šole Sveti Tomaž, Irme Murad ter z nagovorom župana občine Ormož, Alojza Soka. Prireditvi so poleg gostov prisostvovali tudi župan občine Središče ob Dravi, Jurij Borko, ravnateljica gimnazije Ormož, Blanka Erhartič in ravnateljica osnovne šole Središče ob Dravi, Jasna Munda.

Plesno – pevski del kulturnega programa so popestrile plesalke iz osnovne šole Ormož, plesna skupina gimnazije Ormož in plesna skupina plesne šole Moreno.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje