V Veržeju so z gasilsko mašo zaznamovali Florjanovo nedeljo

Florjanove nedelje so se udeležili gasilci iz Veržeja, Bunčan in Banovcev

Jože Žerdin, torek, 10. maj 2016 ob 16:42
Florjanova nedelja v Veržeju

Florjanova nedelja v Veržeju

Z gasilsko mašo so v Veržeju zaznamovali Florjanovo nedeljo. Gasilci iz treh prostovoljnih gasilskih društev Veržej, Bunčani in Banovci so se v nedeljo, 8. maja, v župnijski cerkvi sv. Mihaela v Veržeju zbrali na Florjanovi sveti maši, katero je za žive in pokojne gasilce daroval župnik župnije Kapela Frančišek Horvat, ki je bil to nedeljo misijonar v okviru letošnjega škofijskega misijona, ki poteka v murskosoboški škofiji.

Mašo so obogatili pevci župnije Veržej. Pri maši je župnik dejal, da so gasilci pogumni ljudje, ki znajo vsakemu priskočiti na pomoč v primeru požara in drugih naravnih nesreč. Poleg gasilcev so se Florjanove maše udeležili še domači verniki župnije Veržej, ki so tako vsi skupaj z roko v roki proslavili Florjanovo nedeljo v Veržeju.

Razveseljivo je, da se je Florjanove maše udeležilo veliko mladih gasilcev vseh treh društev, ki so začutili pomen humanitarnega poslanstva med gasilci. Za gasilce bo Florjanova nedelja ostala še dolgo v spominu. Druženje so gasilci sklenili na župnijskem dvorišču.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje