4. kogovska vinska kraljica Polona Kolarič je s svojimi prijateljicami vinskimi kraljicami gostovala v Franciji

Gostitelj dogodka je bil evropski poslanec Lojze Peterle, šlo pa je za združenje dveh regij, slovenske Štajerske in francoske Alzacije v Strasbourgu od dnevu Evrope

Špela Borko, četrtek, 12. maj 2016 ob 18:37
Vinske kraljice v Franciji

Vinske kraljice v Franciji

Pogovarjali smo se s Prlečko Polono Kolarič, ki nosi naziv aktualne 4. kogovske vinske kraljice in je te dni skupaj s svojimi prijateljicami, vinskimi kraljicami iz celotne Štajerske, gostovala v Franciji.

Gostitelj dogodka je bil evropski poslanec Lojze Peterle, šlo pa je za združenje dveh regij, slovenske Štajerske in francoske Alzacije v Strasbourgu od dnevu Evrope. Dogodka se je udeležilo tudi nekaj vinogradnikov iz Štajerske, ki so se v Strasbourgu predstavljali s svojimi vrhunskimi vini.

Osrednja prireditev je potekala 9. maja v parlamentu, na kateri je podžupan mesta Maribor, Zdravko Luketič, predal potomko najstarejše trte iz Mariborskega Lenta. Sledile so degustacije štajerskih in alzacijskih vinogradnikov, in nastop najstarejše evropske godbe - Idrijske godbe.

Dogajanje se je nadaljevalo naslednji dan v muzeju Evropske unije, kjer so še enkrat predali cepič potomke najstarejše trte, ki ga je prav tako predal podžupan mesta Maribor. Enako kot prejšnji dan, so potem spet sledile degustacije štajerskih in alzacijskih vin, ki jih je spremljal koncert Idrijske godbe.

Vinske kraljice so si v prostem času ogledale mesto Strasbourg in parlament v Strasbourgu. Polona in vse ostale vinske kraljice so bile vesele in ponosne, da so bile povabljene zraven, saj se je s tem glas o naših krajih ponesel v sam sedež evropskega parlamenta. Posebej vesele so bile tudi druženja z Vinsko kraljico Alzacije, ki jim je predstavila vina njihovih vinogradnikov in skozi besedo predstavila kako poteka njeno kraljevanje.

Dogajanja v Franciji se je udeležilo 7 vinskih kraljic iz celotne Štajerske:
Polona Kolarič - 4. kogovska vinska kraljica
Mateja Šek - 2. kraljica Jeruzalemske vinsko turistične ceste 15
Martina Breznik - 4. cerkvenjaša vinska kraljica
Sabina Valdhuber - 16. svečinska vinska kraljica
Urška Bračko - 9. mariborska vinska kraljica
Urška Repič - 6. ptujska vinska kraljica
Tadeja Heric - Ljutomerska vinska kraljica Martina 18

Foto: Primož Brankovič in Domen Figar


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno