Razstavlja diplomirani slikar Domen Kotnik

Nova razstava slik v razstaviščni avli DOSOR-ja

Filip Matko Ficko, petek, 13. maj 2016 ob 11:53
Dela diplomiranega slikarja Domna Kotnika

Dela diplomiranega slikarja Domna Kotnika

Dober mesec dni bo v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, na ogled razstava slik diplomiranega slikarja in častnika Slovenske vojske Domna Kotnika iz Maribora, o katerem je doc. Mladen Jernejec, mag. um., med drugim zapisal:

»...Opozoriti želim na zanimiva in kvalitetna likovna dela diplomiranega slikarja Domna Kotnika. Površno bi jih bilo označiti kot zgolj abstraktne stvaritve, saj iz živahnih, barvitih in ekspresivnih slik na tej razstavi velikokrat sevajo prepoznane podobe, ki so botrovale izhodiščni ideji. Te izhodiščne podobe so nekod že (delno) prekrite in nanje Domen Kotnik opozarja predvsem z imenom slike. Na razstavi pa so tudi dela, likovne abstrakcije, ki nas nagovarjajo potem likovnih elementov, ustvarjenih v slikarskem principu, ki se odreka kakršnemu koli posnemanju tako ali drugače v sliko predelanega videnega in (ali) doživetega predmetnega sveta. Vendar avtor tudi tem slikam določa motiv z imenom slike, ki nam izkazuje, da Domen Kotnik vidi, razume in ustvari abstraktno podobo kot redukcijo kompleksnih vizualnih informacij in lastnih doživljanj. Tako delo seveda razkriva tudi sistematičnega likovnega raziskovalca, kar se tiče načina upodabljanja; hkrati pa razkriva občutljivega likovnika, ki poskuša z reduciranim upodabljanjem izraziti silovitost in doživetost osnovnega nagovora...

...Ob zreli likovnosti, ki jo pričujoča razstava Domna Kotnika razkriva, najbolje izkazuje avtorjevo umetniškost prav slika »Vrata«, simbolno in nasičeno likovno delo, ki nas ob ostalih barvitih in doživetih ekspresivnih delih prepričuje, da je slikar že krepko presegel od diplomiranih likovnikov pričakovane likovne rešitve in da je suvereno zakorakal v iskanje vsega.«

Razstavo slik Domna Kotnika so v razstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, odprli v četrtek, 12. maja zvečer.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje