Pri Mali Nedelji so se srečale družine z otroki, ki so bili rojeni v lanskem letu

Smeh in jok otrok župnije Mala Nedelja

Jože Žerdin, sobota, 14. maj 2016 ob 15:22
Srečanje družin z otroki

Srečanje družin z otroki

Župnija Mala Nedelja in tamkajšnja Župnijska Karitas sta v soboto, 7. maja, pripravili srečanje družin z otroki, ki so bili rojeni v lanskem letu. V lanskem letu je bilo v župniji krščenih osem otrok in srečanja s starši se je udeležilo večino le-teh. Najprej so se vsi skupaj zbrali pri sveti maši v domači župnijski cerkvi sv. Trojice Mala Nedelja, katero je daroval domači župnik Srečko Fras, ki je v pridigi poudaril pomen družine.

Po maši so še vsi skupaj prejeli družinski blagoslov in v spomin dobili plakete Svete Družine. Srečanje je bilo nepozabno, kajti ves čas maše se je v cerkvi sv. Trojice pri Mali Nedelji slišal otroški smeh in jok, kar je dalo veselje dogodku, ki se bo prav gotovo zapisal v župnijsko kroniko župnije Mala Nedelja v slikoviti Prlekiji.

Po maši so se zbrali v učilnici župnišča, kjer so bili še bogato pogoščeni, na druženju je tekla beseda o družini, življenje v njej, skrbi za otroke in njenih vrednotah današnjega časa.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje