Proti Hodošu zadostovalo le pol ure igre

Nogometaši ŠNK Radgona vse bližje tretji ligi

Prlekija-on.net, nedelja, 15. maj 2016 ob 09:46
ŠNK Radgona - Hodoš

ŠNK Radgona - Hodoš

Kot vse kaže bo odločitev o naslovu prvaka v I. Medobčinski nogometni ligi Murska Sobota in s tem o napredovanju v III. Slovensko nogometno ligo, vzhod, padla v predzadnjem krogu, ko se bosta v nedeljo, 29. maja, na radgonskih Tratah pomerili vodilni ekipi ŠNK Radgona in GMT Bogojina. Ekipi iz Bogojine bi zadostoval tudi neodločen izid, Radgončani pa morajo zmagati. In glede na zadnje igre ŠNK Radgona, bi lahko pričakovali, da bo zmaga ostala doma in s tem bi se ŠNK Radgona, prav ob praznovanju 70. letnice obstoja kluba, uvrstila v III. SNL, vzhod. V 19. krogu so Radgončani pred domačimi navijači igrali kot je potrebno le pol ure. Takrat so vodili 3:0 in to je bilo vse kar so dosegli.

V 2. polčasu, ki ga domači morajo čim prej pozabiti in ga nikoli ne ponoviti, so gostje iz Hodoša bili bolj podjetni. Domači fantje so se očitno zadovoljili z visokim vodstvom in so pobudo prepustili borbenim gostom, čeprav jih je trener Dolgov nenehno pošiljal v napad. Bilo je tudi nekaj sreče, da se gosti niso bolje znašli in dosegli še kaj več, Ob tem je neodgovorno, da so nekateri domači nogometaši po nepotrebnem in neodgovorno prejemali rumene kartone, ob vsem pa je bil v 52. minuti huje poškodovan Jan Klobasa. Tako se lahko zgodi, da bo trener Dolgov, v zadnjih krogih ostal brez kar nekaj kaznovanih in poškodovanih igralcev, kar lahko vpliva tudi na končno uvrstitev ekipe.

ŠNK Radgona - Hodoš 3:1 (3:0)

Stadion Trate. Gledalcev 80, glavni sodnik: Slavko Nemet (Prosenjakovci), pomočnika: Matija in Marko Pečnik (oba Beltinci).
Strelci: 1:0 Sovec (15. - kazenski strel), 2:0 Kocet (21.), 3:0 Karba (29.), 3:1 Z. Horvat (78.)

ŠNK Radgona: Miha Starovasnik, Tomaž Štrakl, Daniel Sovec (od 68. Matej Hajdinjak), Tilen Klobasa, Jože Kaučič (od 58. Simon Kozar), Jan Klobasa (od 52. Uroš Krajnc), Uroš Pörš, Aljaž Kocet (od 84. Bislim Haljil), Jernej Karba (od 72. Denis Kolarič), Borut Uhan, Blaž Lehko. Trener: Nenad Dolgov.

Hodoš: Daniel Gašpar, Denis Tamaško, Richard Horvath, Zoran Horvat, Szabolcs Kocsis, Mate Molnar, Silvester Lepoša, Andrej Toth, Tadej Vlaj (od 66. Tadej Tanacek), Uroš Andrejek, Elvis Fartek. Trener: Boris Lainšček.

Kakorkoli že, tekmovanje v I. MNL Murska Sobota bo nadvse zanimivo in dramatično vse do zadnjega kroga, ko sta na sporedu velika derbija štirih najboljših ekip, in sicer v Rogašovcih: Goričanka – GMT Bogojina, ter v Radenci: Slatina – ŠNK Radgona. A glede na to, da se lahko zgodi, da bo prvenstvo odločeno že teden dni prej, 29. maja pozno popoldan, ko bosta na Tratah igrala ŠNK Radgona – GMT Bogojina, bo takrat na stadionu v Gornji Radgoni tudi koncert – nastop priznane rock skupine »Brez milosti«, s čem bodo začeli s proslavo 70. letnice društva ŠNK Radgona, ob tem naj bi rockerji pomagali domačim nogometašem priti do cilja – 3. SNL, vzhod!


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport