Kuharski dvoboji so izredno priljubljeni

Mentorji: Tomaš Javurek, Sašo Miljuševič in Jani Jugovič

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 16. maj 2016 ob 10:04
Sašo Miljuševič in Tomaš Javurek

Sašo Miljuševič in Tomaš Javurek

»Že peto leto po vrsti pripravljamo kuharski dvoboj in iz leta v leto je večje zanimanje zanj. Tako letos sodeluje že kar petnajst parov, privabili pa smo kar tri mentorje: lanskoletnega zmagovalca »Gostilna išče šefa« Tomaša Javureka, lanskoletnega zmagovalca »Mastershefa« Saša Miljuševiča in udeleženca »Gostilna išče šefa 2012« Janija Jugoviča. Med udeleženci je največ študentk in študentov, je tudi nekaj starejših, njihovih staršev, a v glavnem gre za preizkus njihovega znanja na področju kuhanja ter predstavitev pripravljenih jedi. Ob tem sploh ne gre za tekmovanje, kajti na koncu so zmagovalci pravzaprav vsi,« nam je zatrdila v imenu organizatorjev letošnjega Kuharskega dvoboja Ines Wolf iz Študentsko-mladinskega kluba Klinka Gornja Radgona.

Kuharski dvoboj je potekal v soboto, 14. maja dopoldne, v prenovljenih prostorih šolske kuhinjske učilnice Srednje šole za gostinstvo in turizem v Radencih. Ob tem nam je ravnateljica, Janja Prašnikar Neuvirt, zaupala, da so lansko jesen njihovi dijakinje in dijaki kar dobre tri mesece imeli »gostujoči« pouk v prostorih Zdravilišča Radenci, ker jim je nekdo ponagajal v času razpisa in so prenovo šolske kuhinjske učilnice morali opraviti tik pred koncem leta in ne v času šolskih počitnic. Investicija iz razpisa ter lastnih sredstev jih je veljala 70 tisoč evrov.

Sta pa učiteljici strokovnih predmetov, Zdenka Mesarič in Elvira Štumpf, bili 14. maja izredno veseli, da so sodelovali kar v treh parih dijakinje in dijaki njihove šole na Kuharskem dvoboju: dijak 1. letnika Maj Holc s sestro študentko Nikito iz Gornje Radgone; dijak 1. letnika Matic Zemljič iz Črešnjevec s sošolko iz 1. letnika Viktorijo Pek s Stare gore ter dijak 2. letnika Jaka Kozar iz Pristave pri Ljutomeru z mamo Matejo.

Od 9. do 12.30 je potekalo vsestransko uspešno »sukanje kuhalnic« v šolski kuhinjski učilnici, nato pa je sledila predstavitev vseh jedi z degustacijo v restavracijskem prostoru SŠGT Radenci.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje