V Bukovnici so zakurili ogenj in hodili po vroči žerjavici

Nočna hoja po žerjavici

Jože Žerdin, ponedeljek, 16. maj 2016 ob 10:29
V Bukovnici zakurili ogenj

V Bukovnici zakurili ogenj

Skupina zanesenjakov iz Slovenije in tujine se je v soboto, 14. maja, zbrala na travniku v bližini vasi Bukovnica v občini Moravske Toplice, kajti streljaj od Bukovnice je Bukovniško jezero in energetske zdravilne točke. Tudi na območju vasi Bukovnica izžareva energija kamor se ljudje radi vračajo, kjer je spokojni mir, kjer se človek sprosti in si nabere nove moči.

Tako se je na travniku zbrala skupina ljudi, ki so naprej zakurili ogenj, ko pa je ta zgorel so z bosimi nogami hodili po vroči žerjavici. Na travniku so zakurili čista bukova drva, predvsem zato, da ob koncu dobijo čim več oglja in ko se je stemnilo so na travniku »razgrnili tepih« žerjavice do 5 cm debeline in šele takrat so samozavestno bosi hodili po vroči žerjavici. Namen je bil, da premagaš samega sebe, kajti ogenj peče in je nevaren, saj povzroča velike nevšečnosti… Ampak v tem primeru pa vsi tisti, ki so hodili po vroči žerjavici niso začutili nobene bolečine…

Namen dogodka je bil za ljudi več kot dobrodošel, predvsem za zdravljenje, pridobitev samozavesti, pridobitev notranje moči in pridobitev notranjega jaza. Vsi, ki so se zbrali na dogodku so od narave želeli več kot ta sama daje ljudem. Dogodek je vodil Franc Mihelač, ki je dejal, da se s hojo po ognju ukvarja že 24 let v Prekmurju in v Ravnah na Koroškem. Ljudje se v Bukovnico k ognju in naravi letno vračajo dvakrat in sicer spomladi in v jeseni. Brž, ko je ogenj ugasil so na »požar« prišli gasilci PGD Bukovnica in ognjene zublje z vodnim curkom pogasili. Nato so obiskovalci vsi veseli in sproščeni zapustili spokojno vas Bukovnico in v jeseni se bodo spet vrnili nazaj v oazu miru, kot so jo poimenovali pred nekaj leti.


Več v Družabno