Nacionalno srečanje mladih in odločevalcev - Rastimo skupaj

V pomurski regiji je bil tovrstni dogodek v Gornji Radgoni na katerem so bistven delež prisotnosti zagotovili prav MCP in MSL

Prlekija-on.net, torek, 17. maj 2016 ob 09:24
Nacionalno srečanje mladih in odločevalcev

Nacionalno srečanje mladih in odločevalcev

Po uspešno realiziranih regijskih srečanjih mladih in lokalnih odločevalcev je v Ljubljani v petek, 13. maja 2016 bil izveden tovrstni nacionalni dogodek, ki se ga je v imenu Mladinskega centra Prlekije-PC NVO in Mladinskega sveta Ljutomer udeležil Drago Vaupotič. V pomurski regiji je bil tovrstni dogodek v Gornji Radgoni na katerem so bistven delež prisotnosti zagotovili prav MCP in MSL. Tudi ljutomerska županja, mag. Olga Karba se je izkazala, saj je mladim prisluhnila od vseh pozneje prisotnih »odločevalcev« od vsega začetka ter v razpravi aktivno sodelovala. Primer pozitivne prakse glede aktivnega državljanstva in participacije mladih pa je nazorno predstavila predsednica Mladinskega sveta Ljutomer in svetnica Občine Ljutomer Nina Stegmüller, mag. psih. Posnetki radgonskega dogodka so spodaj.

Ob vsem tem se ne moremo znebiti občutka, seveda razen izjeme - omenjenega pozitivnega primera, da se mladi vedno manj upoštevajo in da so v bistvu odrinjeni na rob dogajanj, odločevalcem na vseh nivojih pa taka situacija nedvomno zelo godi, da lahko v miru peljejo svojo politiko dalje. Vendar brez mladih ni prihodnosti in se bo to početje že kmalu zelo zelo maščevalo, kot da nas zgodovina še ni ničesar naučila.

Vita Suhadolnik


Več v Kultura in izobraževanje