Mladi Radgončani z ramo ob rami s Fiorentino

ŠNK Radgona na mednarodnem turnirju v Avstriji

Prlekija-on.net, sreda, 18. maj 2016 ob 19:13
Radgončani v Gabersdorfu

Radgončani v Gabersdorfu

Selekcija U-9 ŠNK Radgona se je konec minulega tedna udeležila večjega mednarodnega nogometnega turnirja v avstrijskem Gabersdorfu. Na turnirju, kjer se je pomerilo 20 ekip iz Avstrije, Slovenije, Hrvaške, Slovaške, Madžarske in Italije, so mladi radgonski nogometaši, glede na konkurenco, dosegli soliden uspeh. ŠNK Radgona je bila v skupini skupaj z FC Stadlau I, NK Slaven Belupo, NK Celje in CFC Fiorentina.

V prvi tekmi so radgonski igralci povedli zoper NK Celje, vendar so proti koncu tekme prejeli gol in tekmo zaključili z rezultatom 1:1. V naslednji tekmi so z NK Slaven Belupo prav tako igrali izenačeno 0:0. V tretji tekmi so morali priznati premoč ekipi FC Stadlau, s katerimi so tekmo končali z rezultatom 0:2. Zadnjo tekmo v skupini so igrali proti CFC Fiorentina. Glede na to, da so si fantje zelo želeli igrati proti tako uglednemu klubu, so temu primerno zastavili tudi igro. Z odločno igro niso ničesar prepuščali naključju. Zbrano so igrali v obrambi in odločno v napadu ter se izkazali kot enakovreden tekmec. Kljub številnim priložnostim se je tekma končala brez zadetkov 0:0.

S tem so se varovanci trenerja Nenada Dolgova in tehničnega vodja Sergeja Vogrina, prebili v osmino finala, kjer so se pomerili z ekipo JAZ GU Süd. V napeti tekmi je bilo veliko priložnosti na obeh straneh, odlično pa se je izkazal vratar ŠNK Radgona, ki je ohranil radgonski gol nedotaknjen. Odločali so streli z bele točke, kjer pa so imeli več sreče avstrijski gostitelji, ki so slavili z rezultatom 8:9. S tem so mladi Radgončani, skupaj s CFC Fiorentino, delili končno 9. mesto.

Tako starši otrok, kot trener Nenad Dolgov so bili s prikazano igro zelo zadovoljni. Še posebej po objavi končnih rezultatov, ker je bilo jasno, da se je naša radgonska ekipa pomerila z najboljšimi klubi turnirja. Ekipa FC Stadlau I je namreč osvojila 1. mesto, Slaven Belupo 3., in ekipa JAZ GU Süd 4. mesto. Selekcija U-9 ŠNK Radgona je ponovno dokazala, da se lahko meri z najboljšimi in prestižnimi evropskimi klubi.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport