Nagrajeni tretješolci kot risarji stripov

Peterica z OŠ Radenci po nagrado v Ljubljano

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 23. maj 2016 ob 13:57
Peterica z OŠ Radencii, foto: Sandra Prelog

Peterica z OŠ Radencii, foto: Sandra Prelog

Na razpis »Safe.si-nagradni natečaj 2015 /2016« so se pod mentorstvom svoje razredničarke Sandre Prelog odzvali tretješolke in tretješolci Osnovne šole Radenci s svojimi likovnimi izdelki. Tako so Ana Horvat, Renej Karlo, Tosja in Anej Mlinarič ter Tia Vincek iz 3. b razreda narisali strip o varni uporabi mobilnih aparatov in interneta, kar je strokovna komisija uvrstila na 2. mesto v kategoriji učenk in učencev prve triade.

Tako je ekipa risark in risarjev stripa bila 17. maja povabljena v Ljubljano, kjer so si v tamkajšnjem Prirodoslovnem muzeju ob strokovnem vodenju ogledali različne zbirke muzeja. Udeležili so se še ustvarjalne delavnice in ob tem postali skoraj pravi arheologi. Za nalogo so jim namreč določili,  da sestavijo okostje živali. To jim je seveda tudi uspelo.

V drugem delu je sledila podelitev priznanj in praktičnih nagrad, a tretji del njihovega nagradnega in zanimivega bivanja z razredničarko Sandro Prelog na prelep sončni dan v Ljubljani se je nadaljeval v čolnarni ljubljanskega parka Tivoli s kosilom, kjer so se »za povrh« še sladkali s torticami in sladoledom.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje