Ponovna rekonstrukcija cestišča na Ormoški cesti v Ljutomeru

Razpoke na cestišču zaradi slabe kakovosti izvedenih del

Dejan Razlag, ponedeljek, 5. oktober 2009 ob 22:46
Ponovna prenova Ormoške ceste v Ljutomeru

Ponovna prenova Ormoške ceste v Ljutomeru

Direkcija Republike Slovenije za ceste in Občina Ljutomer sta v letu 2006 financirali rekonstrukcijo Ormoške ceste v Ljutomeru. Dela je izvajalo podjetje SGP Pomgrad d.d. iz Murske Sobote. Po prevzemu del so se na celotnem cestišču pričele pojavljati mrežaste razpoke.
Analiza vzorcev cestišča, ki jo je opravil gradbeni inštitut ZRMK d.o.o. iz Ljubljane je pokazala, da je krivda za nastanek razpok v slabi kakovosti izvedenih del.

Izvajalec del, podjetje SGP Pomgrad d.d. bo tako v sklopu garancije 1. 10. 2009 pristopil k ponovni rekonstrukciji cestišča. Predvideva se, da bo izvajalec dela končal do 30. 10. 2009. V tem času bo promet na regionalni cesti R1-230 oviran. V času del se bodo izvajale delne in popolne zapore. Preusmeritev osebnih vozil se bo izvedla po občinskih cestah, preusmeritev tovornih vozil pa se bo izvedla preko regionalne ceste R1-231 skozi naselji Razkrižje in Črenšovci.

Župan občine Ljutomer Franc Jurša vse udeležence v prometu prosi za strpno in varno vožnjo v času rekonstrukcije Ormoške ceste v Ljutomeru.

V fotogaleriji si lahko ogledate slike o prenovi ceste v letu 2006 in 2009.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Gospodarstvo