Člani in članice Društva za osteoporozo Ljutomer obiskali Narodni park Brioni

Na dvodnevnem izletu so si ogledali Pulj, Rovinj, Narodni park Brioni, ...

Prlekija-on.net, nedelja, 29. maj 2016 ob 21:46
Društvo za osteoporozo Ljutomer na izletu

Društvo za osteoporozo Ljutomer na izletu

Društvo za osteoporozo Ljutomer, se je ob koncu maja odpravilo na izlet. Letos so na dvodnevnem izletu obiskali Hrvaško, kjer so si med drugim ogledali Narodni park Brioni.

Iz Ljutomera so se podali do Hrvaške in v osrednjo Istro. V Novi vasi pri Poreču so obiskali kraško jamo Baredine, kjer so videli tudi človeško ribico. Po ogledu jame so pot nadaljevali v smeri Limskega zaliva in do Rovinja. Peš so se podali v staro mestno jedro in se povzpeli do cerkve Sv. Evfemije. Sledila nastanitev v hotelu v Medulinu, kjer so opravili večerjo in nočitev.

Drugi dan so se po zajtrku odpravili do Pulja, kjer je sledil krajši ogled mesta, arene, slavoloka Sergijevcev, Avgustovega hrama, Foruma, ... obiskali so tudi tržnico. V opoldanskem času so se zapeljali do Fažane, kjer so se vkrcali na ladjo in odpluli do Brionov. Obiskali so Narodni park Brioni, se po otoku popeljali z vlakcem, si ogledali safari park, bizantinski kastrum, razvaline rimske residence ter muzej in razstavo Tito na Brionih. Po povratku na kopno je sledil odhod nazaj proti Sloveniji.


Več v Družabno