Tradicionalni koncert Pozdrav pomladi pri Mali Nedelji

V programu so se predstavili mladi solisti, komorne skupine in pihalni orkester

Branko Košti, sreda, 1. junij 2016 ob 12:21
Pozdrav pomladi pri Mali Nedelji

Pozdrav pomladi pri Mali Nedelji

Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer iztekajoče šolsko leto zaključuje s predstavitvijo dosežkov učencev širši javnosti. V okviru teh predstavitev je v petek, 31. maja, v dvorani kulturnega doma pri Mali Nedelji, pripravila zdaj že tradicionalni koncert po naslovom Pozdrav pomladi.

Na instrumentih, katere poučujejo na šoli, so se v trinajstih točkah programa predstavili mladi solisti, trio kitar, komorna skupina klarinetov, komorna skupina pozavn in pihalni orkester. Vsi nastopajoči, od najmlajših, ki so v iztekajočem šolskem letu prvič zakorakali čez prag glasbene šole, do starejših, kateri svoje instrumente obvladajo že na meji virtuoznosti, so obiskovalce navdušili, pričakovano pa je največ aplavza požel pihalni orkester, ki je koncert zaključil.

Stanislav Lašič, ravnatelj GŠ Slavka Osterca, je predstavil področja delovanja šole in povabil na prireditve, katere v mesecu juniju še načrtujejo v Ljutomeru ter spomnil, da bo šola prihodnje leto praznovala že 90 let delovanja. V jubilejnem letu pričakujejo zagotovitev nujnih pogojev za nemoteno nadaljevanje svojega glasbenega poslanstva.

Za čudovit koncert, kakor tudi za trud skozi celotno šolsko leto, se je mladim glasbenikom in njihovim profesorjem, izrekla tudi ravnateljica OŠ Mala Nedelja Breda Žunič.


Več v Kultura in izobraževanje