Sin ljutomerskega poslanca razgrajal in grozil v lokalu?

Kršitelj, ki se je zaradi podobnega incidenta že pred leti zagovarjal na sodišču, naj bi napadel dva varnostnika in natakarico

Prlekija-on.net, sreda, 1. junij 2016 ob 17:201
Pri tem je posredovala policija

Pri tem je posredovala policija

Spletna stran Lokalec.si poroča o incidentu, ki se je minuli konec tedna pripetil v gostinskem lokalu v Ljutomeru, kjer naj bi sin ljutomerskega poslanca grozil varnostnikoma in nadlegoval natakarico. Policija je potrdila prijavo, varnostniki pa ob tem opozarjajo na nedopustnost tovrstnih dejanj in resno ogrožanje njihovega življenja.

Po poročanju spletne strani naj bi kršitelj, ki se je zaradi podobnega incidenta že pred leti zagovarjal na sodišču, napadel dva varnostnika in natakarico. Slednjo naj bi otipaval in tudi udaril. Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi na PU Murska Sobota, je potrdila, da so bili 29. maja okrog dveh ponoči iz gostinskega lokala v Ljutomeru obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Ko je patrulja prišla na kraj, sta varnostnika zadrževala osebo na tleh, ker je bila oseba agresivna. Kršitelj se kljub opozorilom policistov ni hotel umiriti, zato je bilo zanj odrejeno pridržanje. Potrdila je tudi, da se je nedostojno vedel do natakarice ter da bodo kršitelja na željo varnostnikov ovadili.

O zadevi sta spregovorila tudi varnostnika, ki sta za spletno stran povedala, da ju je kršitelj že ob prihodu zmerjal in jima grozil, se nato odpravil v sosednji lokal, a se je čez čas vrnil. Ko naj bi plačeval pijačo, je verbalno zmerjal natakarico in jo začel otipavati. Pri tem ga je varnostnik opozoril, da naj preneha s spolnim nadlegovanjem in poravna plačilo dolga, a je kršitelj pričel groziti tudi njemu. Kršitelj je natakarico nato udaril, zato sta posredovala oba varnostnika. Pri tem je kršitelj skočil v enega od varnostnikov in ga zgrabil za vrat. Med posredovanjem so vsi trije padli po tleh, pri čemer je kršitelj utrpel lažjo telesno poškodbo, saj je z obrazom udaril ob tla, potem pa okrvavljen pljuval po obeh varnostnikih ter še najprej grozil. Zaradi neposrednega stika s kršiteljevo krvjo, ki jima jo je pljunil v obraz, pa sta varnostnika dodatno zaskrbljena za svoje zdravstveno stanje.

Po neuradnih podatkih naj bi kršitelj na parkirišču pred lokalom napadel tudi policista, ki sta posredovala na kraju.


Več v Črna kronika