V Ormožu je nastala prva kompilacija rokometnih navijaških pesmi v Sloveniji

11. junija v Ormožu slavijo Dan ormoškega rokometa in Plavo noč kjer bo predstavljena kompilacija z Orkestrom Selotejp in gosti Jam ritual ter Let 3

Prlekija-on.net, petek, 3. junij 2016 ob 09:51
Navijači RK Jeruzalem Ormož

Navijači RK Jeruzalem Ormož

Navijaška skupina Ormožani navija že od leta 1992 za Rokometni klub Jeruzalem Ormož, ki že 14. leto zapored uspešno nastopa s člansko ekipo v 1. Slovenski rokometni ligi. Njihova rokometna šola je ena najboljših v državi in širši regiji, kjer proizvajajo odlične mlade rokometaše.

Aljoša Širovnik Vičar, kot prvotni vodja navijačev, član glasbenih skupin Pridigarji in Orkester selotejp ter idejni vodja projekta nam je predstavil kako je nastala kompilacija.

"Ormož je mesto rokometa, vina, imamo pa tudi alternativni klub Unterhund, ki deluje že 25 let, kjer se zbiramo tudi navijači in tam smo prišli do ideje za ta projekt navijaške kompilacije ter združili glasbo in šport. Tukaj je rokomet tradicija, ljudje živijo s klubom, vzdušje na tekmah je zelo vroče in pozitivno, saj dvorana Hardek slavi kot trdnjava, kjer gostujoča moštva res težko in zelo redko pridejo do zmage," je ob tem povedal.

"Že pred leti sem razmišljal, da bi v Ormožu uglasbili in posneli kompilacijo svojih navijaških pesmi, ki so tako rekoč ponarodele, saj v Sloveniji nima nobeden rokometni klub kompilacije, razen v nogometu Maribor in Olimpija, vendar so tam najeli eno glasbeno skupino, ali imajo posamezne zgoščenke, medtem ko smo tukaj šli korak naprej.
V Ormožu smo zbrani člani večih glasbenih skupin z gosti, tako pri tej kompilaciji jedro predstavlja Orkester selotejp ki je že pred desetimi leti posnel uradno Himno RK Jeruzalem Ormož.
Pri projektu so se nam pridružili člani skupine Pridigarji, zasedba Pihalnega orkestra Ormož z vodjem Jožetom Barin Turica, zasedba otroškega pevskega zbora Glasbene šole Ormož pod vodstvom Renate Horvat, pevec Srđan Milovanovič, tekstopisec večine navijaških pesmi Davorin Bešvir in člani navijaške skupine Ormožani z vodjem Gregorjem Vičarjem.
Zgoščenko smo uglasbili in posneli v Glasbeni hiški Branka Puklavca, ki je zaslužen za aranžmaje, posebna zahvala gre tonskemu mojstru Rajku Marjanoviču iz Ljutomera, brez katerega ta izdelek ne bi bil tako kvaliteten kot je.
V studiu smo se dobivali enkrat tedensko oz. kolikor nam je dovolil čas ter posneli 10 ponarodelih navijaških pesmi na svoj način. Za podporo hvala Rokometnemu klubu, Klubu ormoških študentov in vsem sponzorjem in donatorjem na zgoščenki," pa je o samem projektu povedal Aljoša.

Kompilacija bo predstavljena 11. junija na Dan ormoškega rokometa na dogodku Plava noč, kamor so vabljeni vsi ljubitelji rokometa da se pridružijo ob koncu tekmovalne sezone, ki bo letos potekala v Športnem parku Mestna graba Ormož.

Ob 12. uri bo potekal odprt Turnir v rokometu na mivki. Ekipe se lahko prijavijo na elektronski naslov matej.hebar@gmail.com

Na spodnji etaži na glavnem igrišču naravnega amfiteatra bodo pripravili podlago na kateri se bodo pomerile mlajše selekcije RK Jeruzalem Ormož.
13.00 minirokometaši letnik 2005 in mlajši
14.00 MDA 2003 in MDB 2004
15.00 STA 2001 in STA 2002

Za veliki finale se bosta ob 18. uri na poslovilni tekmi Siniše Radujkoviča pomerili ekipi RK Varaždin in RK Jeruzalem Ormož sestavljeni iz sedanjih in bivših soigralcev in nasprotnikov Radeta.

Prireditev se bo nadaljevala zvečer ob 21. uri v klubu Unterhund na Plavi noči, kjer bodo ormoški navijači predstavili kompilacijo navijaških pesmi z Orkestrom selotejp in gosti Jam ritual (VŽ) in Let 3 iz Rijeke.

Vabljeni!


Več v Šport