Po močnem deževju zalite številne kleti in poplavljena cestišča

Gasilci so imeli veliko dela s črpanjem vode iz stanovanjskih objektov ter s čiščenjem cestišč

Prlekija-on.net, nedelja, 5. junij 2016 ob 08:362
Posredovanje v Cezanjevcih

Posredovanje v Cezanjevcih

V soboto popoldan je naše kraje ponovno zajelo močno deževje, ki je tudi tokrat povzročilo kar nekaj nevšečnosti, predvsem je meteorna voda zalila številne kleti in poplavila cestišča.

Ob 18.26 je v naselju Cezanjevci, občina Ljutomer, meteorna voda zalila več lokalnih cest. Posredovali so gasilci iz PGD Cezanjevci, Ljutomer in Branoslavci ter občinske komunalne službe, ki so ceste očistili.

Ob 18.27 so gasilci PGD Velika Nedelja izčrpali meteorno vodo iz treh stanovanjskih hiš v Mihovcih pri Veliki Nedelji in iz industrijskega objekta na Opekarniški cesti v Ormožu.

Ob 18.30 so v Svetem Tomažu gasilci PGD Koračice izčrpali vodo iz dveh stanovanjskih objektov, očistili prepust ter okoli 100 metrov cest, na eni lokaciji so označili s trakom poškodovano cestišče.

Ob 18.42 so v občini Ormož, gasilci PGD Ormož, izčrpali vodo iz petnajstih stanovanjskih hiš.

Ob 18.45 so v Hardeku, občina Ormož, gasilci PGD Hardek izčrpali vodo iz treh stanovanjskih hiš in enega industrijskega objekta.

Ob 18.52 so v Miklavžu pri Ormožu, gasilci PGD Miklavž pri Ormožu, izčrpali meteorno vodo iz telovadnice v osnovni šoli, iz kleti gostinskega objekta in iz gasilskega doma.

Ob 19.00 je v naselju Pertoča, občina Rogašovci, meteorna voda nanesla zemljo na cestišče. Gasilci PGD Pertoča so očistili okrog 70 metrov ceste.

Ob 19.04 so v Vitanu, občina Ormož, gasilci PGD Vitan - Kog izčrpali vodo iz gospodarskega poslopja.

Ob 19.11 so naseljih Libanja, občina Ormož, gasilci PGD Ivanjkovci, izčrpali vodo iz stanovanjske hiše ter v Ivanjkovcih in Žvabu očistili 120 metrov cestišč.

Ob 20.15 so v Savcih in Bratonečicah, občina Sveti Tomaž, gasilci PGD Savci, očistili 90 metrov cestišča.

Ob 20.26 je v naselju Gresovščak, občina Ljutomer, meteorna voda na cesto nanesla gramoz. Gasilci PGD Gresovščak so očistili cestišče in obcestne prepuste.

Ob 21.15 je v občini Ormož prišlo do prekinitve z električno energijo. Dežurna služba Elektro Maribor je ob 0.16 napako odpravila.

Ob 22.25 so v naselju Večeslavci, občina Rogašovci, gasilci PGD Večeslavci očistili okrog 60 metrov cestišča na katerega je meteorna voda iz njive nanesla pesek. Prav tako so odmašili cestni prepust.

V nedeljo, ob 6.53 je v Jamni, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, meteorna voda zalila prostore gostinskega objekta. Gasilci iz PGD Sveti Jurij ob Ščavnici in Stara Gora so izčrpali približno 3 kubične metre vode ter počistili blato s parkirišča.

Ob 15.44 se je v Hajndlu, občina Ormož, zaradi močnega vetra podrlo drevo, ki je padlo na električne kable in na cestišče. Posredovali so gasilci PGD Velika Nedelja, ki so drevo odstranili in počistili cestišče. O dogodku je bil obveščen dežurni delavec Elektro podjetja.


Več v Narava